Президентът: Погазването на закона от главния прокурор уронва устоите на правовата държава

OFFNews Последна промяна на 01 октомври 2020 в 13:22 1679 2

Румен Радев

Системното погазване на закона и обществения интерес от страна на главния прокурор в неговия стремеж да пази на всяка цена правителството и определени олигарси и да атакува неудобните, уронва устоите на правовата държава и изисква реакция от цялата правосъдна система. Това заяви президентът Румен Радев по време на посещение във Великотърновския университет, където беше открита учебната година, цитиран от bTV.

Президентът каза, че вярва, че с общи усилия ще бъде даден реален шанс на българските прокурори да започнат реална борба срещу корупцията и в защита на върховенството на закона

„Когато коментираме Доклада, трябва да си даваме сметка, че колкото той е критичен за нас, толкова е самокритичен за ЕС, защото е самопризнание за дългогодишен провал в борбата срещу корупцията“, заяви държавният глава. Според него продължаването на Механизма за сътрудничество и проверка, дори и под различна форма, е доказателство, че правителството не получава европейска индулгенция, именно заради провала си с корупцията. „Моята признателност и подкрепа е за всички граждани, които спряха да чакат констатации и решения отвън за справяне с политическата корупция, с лошата медийна среда, с олигархичните зависимости, с безконтролността на главния прокурор и се борят така, че да си върнат държавата“, коментира още той.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7921

2

Христо Венев

01.10 2020 в 15:35

Герберастките тролове като Sashkavas, нито могат, нито искат да застанат с имената си зад това, което пишат, само и само да окалят и да погрухтят в копанята с помия, при останалите прасета.

182

1

Sashkavas

01.10 2020 в 14:47

Системното погазване на конституцията и законите от чичлемето обединител и неговите сътрудници е цел лично облагодетелстване, търговия с влияние и държавни тайни потстрекаване на размирици и добиване на повече власт на всяка цена и без оглед на последиците, уронва устоите на правовата държава и изисква реакция от цялата правосъдна система! Червенчо Крадев вън и право у панделата