Президентът подписа указа с предложение до парламента да избере кандидата за министър-председател на „Има такъв народ“

Призова ги към конструктивен диалог

OFFNews Последна промяна на 06 август 2021 в 18:52 3163 1

Снимка Прессекретариат на президента

Пламен Николов и Румен Радев

Държавният глава подписа указа с предложение до 46-ото Народното събрание да избере кандидата за министър-председател на „Има такъв народ“, съобщиха от президентството. 

Надявам се парламентарната група на ПП „Има такъв народ“ да продължава в открит и конструктивен диалог със своите партньори в Народното събрание да търси необходимата парламентарна подкрепа в обединение от общи цели и приоритети в интерес на българските граждани, заяви Радев на срещата с представителите на най-голямата по численост парламентарна група в 46-ото Народно събрание, които представиха, съгласно конституционната процедура, състав на Министерски съвет.

Президентът изрази надежда от ИТН да са успели да съставят правителство, което да работи като „единен и ефективен екип“. „От опит знам колко е трудно да се състави кабинет, да се привлекат почтени хора с ясни граждански позиции и с необходимите експертиза, опит и визия за развитие на съответното министерство. Надявам се, че сте успели в тази нелека задача“, заяви Румен Радев.

Все още не е определена датата на която ще се гласува кабинета. По всяка вероятност гласуването ще е още в сряда.

Не е ясно и дали ИТН ще получи подкрепа на ДБ, ИБГНИ и БСП, тъй като партията има само 65 места в парламента, а за избор на правителство са необходими 121. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови