Президентът на КНСБ поиска голяма промяна: Да кажем стига на изборите на 26-и май

OFFNews Последна промяна на 01 май 2019 в 10:11 6405 0

Президентът на КНСБ Пламен Димитров използва поздравителния си адрес по повод 1 май, за да призове хората да гласуват за промяна на изборите за Европейски парламент на 26 май.

"На тази дата казваме: Искаме нова политика в Европа, която да бъде справедлива за всеки. Рецептите, с които ни лекуваха през последните години, се оказаха погрешни и това е видно по ширещите се неравенства и огромната бедност. Политиката на съкращения, ограничения и лишения се оказа грешна както за Европа, така и за страната ни", заявява синдикалният лидер.

Според него орязването на социални помощи и на данъчните стимули за развитие са създали у нас най-големите неравенства от началото на прехода.

"На 26 май, само дни след нашия празник, имаме шанс да кажем своето „Стига“ и на европейските избори.
Те могат да ни струват далечни или пък безсмислени. Но не са такива. Този вот е решаващ както за Европа, така и за България. Промяната, която искаме, достойните заплати за лекари, медицински сестри, учители или учени, могат да се случат само чрез голяма промяна в Европа. Този път промяната е в нашите ръце и само от нас зависи да се върне справедливостта на континента", категоричен е лидерът на КНСБ.

Ето и цялото поздравление на Пламен Димитров до всички хора на труда в България:

Скъпи сънародници,
Синдикалисти,
Хора на труда,

Нека да е честит нашият 1 май – Деня на труда и международната работническа солидарност и празник на КНСБ – най-голямата организация на хората на труда в България.
Всяка страна има своите светли празници. Има обаче един празник, който обединява всички хора по света и това е 1 май, Денят на труда.

1 май няма националност, цвят или граници. Защото трудът е еднакво ценен за човека в България, но и за неговия брат в Африка, Америка или Европа. Трудът е универсална ценност за всеки, част от неговото достойнство и цялост като личност.

Затова на този ден поздравявам всички хора на труда от целия свят.

Ние не сме сами. На този ден милиони работници застават като един в исканията си за по-добър живот, за по-добри работни места, за достойни заплати.

На тази дата ние казваме като един – Достойни заплати за достоен труд. И ако не ни отговорят, ще застанем отново като един, като стена, срещу тези, които си позволяват да се подиграват с нашия труд.

На тази дата казваме: Искаме нова политика в Европа, която да бъде справедлива за всеки. Рецептите, с които ни лекуваха през последните години, се оказаха погрешни и това е видно по ширещите се неравенства и огромната бедност. Политиката на съкращения, ограничения и лишения се оказа грешна както за Европа, така и за страната ни. Орязването на социални помощи, орязването на данъчните стимули за развитие, създадоха най-големите неравенства от началото на прехода.

На 26 май, само дни след нашия празник, имаме шанс да кажем своето „Стига“ и на европейските избори.
Те могат да ни струват далечни или пък безсмислени. Но не са такива.

Този вот е решаващ както за Европа, така и за България. Промяната, която искаме, достойните заплати за лекари, медицински сестри, учители или учени, могат да се случат само чрез голяма промяна в Европа.

Този път промяната е в нашите ръце и само от нас зависи да се върне справедливостта на континента.

В тази битка не сме сами. Милиони европейци трябва да изберат разума и да гласуват не за празни обещания или дворци от пясък, а за нов договор между правителствата, бизнеса и хората на труда.
1 май е ден на достойнството. И за това достойнство трябва да се борим.

Ние, КНСБ, най-големият синдикат в България, ще бъдем до хората на труда, както винаги сме били.
Когато уволняват работници, ще отвърнем на това! Когато корпорациите управляват с алчност, ще отговорим на това! Хората искат правила. Искат заплати, от които да могат да живеят достойно, искат социално осигуряване, искат права за колективно договаряне и върховенство на закона. Това е новият социален договор и КНСБ ще се бори за него с всички свои сили!

На този празник ви желая две неща – гордост и сила.

Гордейте се с плодовете на ръцете, на ума ви, гордейте се с вашия труд.

Бъдете силни и защитавайте това, което ръцете ви са произвели.

Борете се за достойно заплащане, добри и приветливи работни места, щастливи домове и семейства.

Поклон пред вашия Труд!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови