Президентът иска да говори, ама горският не дава

OFFNews 22 август 2015 в 14:58 5663 2

Георги Първанов

Снимка OFFNews

Директорът на горското в Царево, Петко Арнаудов, преди година отнел думата на Президента Георги Първанов. За куриозната случка разказа днес в Бургас самият Първанов, като това се оказа и една от причините АБВ да не мисли да подкрепя Арнаудов в местните избори тази есен. Лидерът на партията бил поканен на тракийски фолклорен събор в с. Бродилово, община Царево, през миналата година като почетен гост. В момента, в който организаторите щели да дадат на Първанов думата за изказване обаче, Петко Арнаудов, тогава директор на Държаваното горско стопанство в Царево, се обадил:

Ха сте дали думата на Първанов, зимата няма да има дърва за вас“, разказа Георги Първанов. Той поясни, че се е отказал да говори на микрофона и така е спестил студената зима на жителите на Бродилово, заплашени от горския шеф.

Самият Арнаудов е издигнат от общинската конференция на БСП за кандидат за кмет, но местните слухове са, че партията няма да го подкрепи. От АБВ добавиха, че имало заповед в редиците на социалистите, кандидати на АБВ да не се подкрепят. Иначе партията на Първанов ще участва и в широки коалиции в областта. В Айтос, например, където ГЕРБ издигат настоящия кмет Васил Едрев, АБВ го обявиха като тяхна номинация още преди две седмици. Подобна е ситуацията с Малко Търново и Поморие. В Камено пък ще подкрепят кандидатурата на БСП на Стефан Бонев. Поне шестима кметове от 13-те общини в областта, които да стигнат до балотаж, а защо не и да спечелят, си постави за цел Първанов. С прогнози в национален мащаб, той не се ангажира.

За новия политически сезон Първанов не прогнозира трусове, но подчерта, че ако има такива, те ще са изкуствени, защото ще се създават от партии, търсещи конфликта. Лидерът на АБВ посочи, че още преди няколко месеца е посъветвал премиера Борисов за кадрови промени в кабинета, но такива не са последвали. Това не означава, че когато ние критикуваме, искаме да имаме наши министри на тези постове, уточни Първанов:

Няма съмнение, че ако поставим един до друг министър Ненчев… Нали така се казваше? И ген. Михов, разликата в класите е огромна“, даде пример той, но подчерта, че това не означава, че предлагат Михов за военен министър, защото са доволни от неговата работа в парламента. Според лидера на АБВ в кабинета има сектори, които не работяр добре и посочи, че не може да каже нищо положително за Николай Ненчев, например. Първанов обаче посочи Ивайло Калфин като отличник на кабинета.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови