Премиерът освободи зам.-министър на отбраната, назначен от Стефан Янев

Ангел Марковски 27 май 2022 в 19:22 4053 2

Александър Петков

Снимка Министерство на отбраната

Александър Петков

Със заповед на министър-председателя Кирил Петков от длъжността заместник-министър на отбраната е освободен Александър Петков. Мотиви за уволнението в съобщението на МС не се посочват. Той беше назначен още на 14 май 2021 г. по време на първото служебно правителство на Румен Радев и остана на поста и по времето в което министър беше Стефан Янев. Янев беше освободен от Петков няколко дни след началото на войната заради упорството на близкия на президента генерал от запаса да не използва думата "война" за нападенията на Русия в Украйна.   

През март друга заместник-министърка, Ралица Симеонова, напусна, след като стана ясно, че Янев готви политически проект. Така в министерството остават все по-малко кадри на Янев-Радев. 

Александър Петков има минало в няколко финансово-брокерски компании с отнет лиценз, свързаната с избягалия  в Сърбия собственик на КТБ Цветан Василев НУРТС и странната компания "Кепитъл Консепт Лимитед” АД с китайски корени, която щеше да строи огромен увеселителен парк до София. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

610

2

Kиро Ванкувара

20.06 2022 в 20:12

Янев също има пръст в нещата, но Радев, Радев.. усетили вкусът на предателсвото!–? А и връщане под крилото на БКП(к*) не е вариянт. Нека има зрелища, хляб така и така няма...

2073

1

Johnny B Goode

20.06 2022 в 19:25

"...има минало в няколко финансово-брокерски компании с отнет лиценз, свързаната с избягалия в Сърбия собственик на КТБ Цветан Василев НУРТС и странната компания "Кепитъл Консепт Лимитед” АД с китайски корени"

И от какъв зор Янев е назначил лице с такова минало като зам-министър на отбраната точно? Една шавлива бивша брокерка на имоти от странство пък беше назначена за зам-министър на туризма.