Премиерът: Може да изпратим млади футболисти на подготовка в Манчестър Сити

OFFNews 21 октомври 2018 в 17:46 4120 2

"Ако Футболният съюз има интерес и намерят достатъчно прозрачен начин подберат 20-30 млади футболисти и млади треньори, мога да уредя на издръжка на Манчестър сити да отидат и да се готвят в определен период от време. Включително и с Гуардиола да имат срещи и да обменят информация".

Това каза премиерът Бойко Борисов по време на визитата му в Обединените Арабски Емирства, което е първото от установяването на отношения между България и емирствата, цитиран от БТВ.

Борисов каза още, че темата за Западните Балкани, която България е поставила пред ЕС, е намерила доста силен отзвук и региона на ОАЕ. "Желанието ни за мирни и проспериращи Балкани, нашата етническа толерантност, се ценят изключително високо тук", коментира Борисов. 

Стана ясно още, че България и ОАЕ ще подпишат Стратегически договор за партньорство. "Има съвпадение на програмите между правителствата и се разбрахме с престолонаследника на емирство Абу Даби шейх Мохамед бин Зайед Ал-Нахаян да работим много бързо за подписването на стратегически договор за сътрудничество, който е в няколко сфери", каза премиерът Борисов и допълни, че с този договор се цели да се създаде мост между България и ОАЕ в сферата на изкуствения интелект, цифровата икономика, дигиталните технологии, киберзащитата.

Премиерът подчерта, че работни групи от двете страни могат да работят активно в сферата и на образованието. "Това е нещото, което решихме да направим веднага. То е заложено и в двете програми – инвестиции в образование", каза още Борисов.

"В контекста на едни обединени Балкани могат да се направят много неща в сферата на селското стопанство и животновъдството", посочи българският премиер и обясни, че само производството на България не е достатъчно да задоволи нуждите на пазара в ОАЕ.

Той посочи, че страните от Балканите могат да се кооперират в износа си. "При една добра координация можем да бъдем конкурентни на този пазар", каза Борисов.

По думите му е обсъждано засилване на сътрудничеството в сферата на сигурността и в борбата с тероризма, и необходимостта да се постигне много добра координация между службите и правозащитните органи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21061

2

рамбо

21.10 2018 в 20:21

Наистина колосален външнополитически успех на великия международник. Заведе цяла делегация на екзотична разходка, за да уреди 20 деца на курс по футбол?! Аз съм във възторг! Сега вече ще се оправим.

11024

1

Комита

21.10 2018 в 19:23

Кретен!
 
X

Да помогнем на украинските деца!