Премиерът изпрати двама министри на язовир Тича да предотвратят наводнения

OFFNews 07 март 2018 в 16:27 2865 0

Министрите на земеделието и на околната среда и води пътуват към язовир "Тича", за да следят организацията по контролираното изпускане на водоема. Това е станало по разпореждане на премиера Бойко Борисов. 

От правителствената пресслужба съобщиха, че е създадена необходимата организация за информиране на жителите на населените места в района. За да се избегнат наводнения на земеделски земи и обществено имущество, двете министерства са в координация с "Напоителни системи' и "Басейнова дирекция"- Варна, Гражданска защита, Областната управа и кметовете.

Очаква се контролираното изпускане през преливника на язовир "Тича" да започне късния следобед. Експерти от "Напоителни системи" вече са обходили поречието на река Камчия, като са извършили и почистване.

За момента в района няма опасност от наводнения, защото речните корита могат да поемат контролираното изпускане. Жителите на близките населени места вече са информирани за действията на регионалните институции и за всички предприети превантивни мерки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!