Премиерът Янев: Бих гласувал за Кирил Петков и Асен Василев, може да се включа в нов проект

Готов съм да бъда пак служебен премиер и да организирам изборите, обясни той

OFFNews 31 август 2021 в 08:27 7990 3

Снимка Архив

Ще има недоволни от мерките, които ще съобщи служебният министър на здравеопазването Стойчо Кацаров, но се търси баланс, заяви служебният премиер Стефан Янев по Нова тв. 

Решение как да се продължи ще се вземе днес или утре, уточни той. Ситуацията е такава, каквато е, целта е максимално да не се пречи на бизнеса, обясни Янев. 

Изчерпан е капацитетът на една болница, друга клиника ще бъде преобразувана, коментира премиерът по повод информацията, че болницата в Русе е в колапс. 

Нали не си представяме, че на всеки българин може да бъде сложен контрол, заяви още Стефан Янев. 

Има държави, които въведоха задължителна ваксинация, ние не предвиждаме такива мерки, категоричен бе той. 

Доколкото знам и в болниците, и в социалните домове процентът на ваксинираните е достатъчно висок. Тези хора, които не се ваксинират, може би не могат по медицински причини, да не влизаме в детайли. Нека търсим факти и аргументи, не емоциите, призова Янев. 

Процентът на ваксинирани с втора доза не е висок, всичко това го знаем, кампаниите разчитат на отношението на хората. България в момента се намира в уникална ситуация, всеки у нас може да избира от 4 ваксини

Парите за компенсации на бизнеса, за здравните работници, за лекарства зависят от актуализацията на бюджета, подчерта за пореден път премиерът. 

Мога да изпълнявам отново ролята на служебен премиер, ако президентът реши. Готов съм отново да организирам изборите, обяви Стефан Янев. 

Парламентът ще реши дали изборите ще бъдат две в едно, обясни той. 

Бих гласувал за Кирил Петков и Асен Василев, отговори служебният премиер на въпрос, като коментира неофициалните информации за създаването на нова партия от двамата министри. Бих се включил във всеки проект, който работи за България, каза още Стефан Янев. 

Всичко е възможно, предстои да видим, не съм правил проучване дали може да се случи за предстоящите избори, обясни той. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11300

2

yoghurt

31.08 2021 в 09:38

Троловете се активизираха, значи всичко е наред.
 
X

Да помогнем на украинските деца!