Quantcast

Премиерът Борисов честити 3 март: Трябва да сме оптимисти

OFFNews Последна промяна на 03 март 2019 в 08:40 2025 3

Министър-председателят Бойко Борисов отправи поздрав към българите във връзка с националния празник 3 март:


Уважаеми сънародници,

Честит Трети март! В деня на Националния ни празник се прекланяме пред подвига на всички герои, които се бориха и постигнаха свободата на България. Почитаме паметта на нашите предци и поколения наред пазим яркия спомен за делото им, което е извор на национална гордост и чувство за дълг и отговорност към България. Саможертвата на нашите възрожденци никога няма да бъде забравена, защото носи в себе си българския дух, който е несломим и не спира да намира нови проявления на своята сила и непреходност.

Поколения българи се бориха, за да си върнем свободата, независимостта, държавността, да заемем достойно място сред развитите демократични държави. Днес, когато тези национални каузи са спечелени, продължаваме да отстояваме авторитета на България пред света. Няма как да не се чувстваме горди с постигнатото от всички нас заедно, когато виждаме уважението и признанието на нашите външнополитически партньори. Вековете чуждо управление са далеч в миналото и българската дума вече не само се чува, но се търси и цени.

Идеалите на Възраждането са надградени със 141-годишните опит и мъдрост на българската нация. Днес съм убеден, че трябва да сме повече оптимисти, защото реалните резултати от постигнатото са видими и имам вярата, че ще продължим да ги надграждаме заедно като народ. Защото неведнъж сме показали, че умеем да сме единни, особено пред трудностите. Защото можем да сме пример за етническа толерантност и знаем как да живеем в разбирателство. И най-вече защото ценим мира и просперитета.

Бъдете живи и здрави и нека бъдем горди, че сме българи.

Честит празник!

Бойко Борисов
Министър-председател
на Република България

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17059

2

рамбо

03.03 2019 в 12:42

Голяма реч, браво на ПР-ката дето му я е написала. Само дето не е съобразила, че нашия има проблем с текст, който е по-дълъг от 2 изречения и в него няма нищо за магистралите, газовото хъбче и опозицията. Много бих искал да чуя как го чете.

4239

1

Izoblechitel

03.03 2019 в 10:42

Моля не разваляйте празника с тая мутра довела до най-големия геноцид на българите в цялата ни история!