Преизбраха Каракачанов за лидер на ВМРО (снимки)

OFFNews 23 март 2019 в 16:49 3404 2

Снимка Александра Маркарян / OFFNews

Красимир Каракачанов по време на днешния конгрес на ВМРО.

Красимир Каракачанов бе преизбран за председател на ВМРО по време на днешния VII-ми редовен конгрес на партията с 516 гласа.

„Успехите са общи, постигнахме ги заедно. Аз съм на този пост благодарение на Вас. Не защото съм най-великия или най-красивия, а защото всички в ръководството успяхме да обединим и мотивираме нашите членове, че има смисъл да се бориш. Когато всички ние си повярвахме, започнаха да ни вярват и други и постигнахме успехи. И изборите го показват. Един човек е велик, според това какво се каже за него след като приключи политическата му кариера. Без труд и усилия, без жертва на лично време, всички знаем, че няма как да се постигне успех. Най-великият за мен лидер на ВМРО Тодор Александров е казал и ще го цитирам: „Едно дело побеждава тогава, когато за него се води борба. Ние продължаваме да водим борба за отстояване на българския национален идеал. Благодаря Ви. Да живее България", коментира след вота политикът.

Без изненади мина гласуването и за членове на националното ръководство, които остават същите: заместник-председатели Ангел Джамбазки, Искрен Веселинов, Милен Михов, Атанас Стоянов, организационен секретар Юлиан Ангелов, членове – Александър Сиди, Антон Андонов, Борис Вангелов, Васил Христов, Георги Дракалиев, Красимир Богданов, Султанка Петрова. Конгресът разшири състава на Националния изпълнителен комитет с трима души. Новите попълнения – членове на НИК, са съответно депутатите Йордан Йорданов от Добрич и д-р Калин Поповски от Плевен. За член на НИК бе избран и председателят на политическа група „Патриоти за София" в Столичния общински съвет Карлос Контрера.

Волен Сидеров по време на конгреса. Снимка: Александра Маркарян / OFFNews.

По-рано по време на своето изказване пред конгреса Каракачанов коментира: "Ние се намираме в състояние на война между две цивилизации. Цивилизацията на традиционната европейска демокрация и християнска култура срещу агресивния ислям, който съвсем открито заявява своите амбиции и намерения да унищожи света, в който живеем. Това е недопустимо."

Ангел Джамбазки по време на конгреса. Александра Маркарян / OFFNews.

На конгреса гостуват Волен Сидеров, председателят на АКРЕ – Ян Захрадил, Хавиер Мартин – член на испанската дясна политическа партия „Вокс“, Армин Хампел – депутат в Бундестага от „Алтернатива за Германия“, Адам Липински – заместник-председател на полската партия „Право и справедливост“, италианският сенатор от групата на „Лега“ – Мануел Вескови, членът на ЕП от датската народна партия – Андерс Вистисен, изпълнителният директор на АКРЕ – Ричард Милсом, евродепутатът от Финландия Юси Хала-ахо и евродепутатът от Румъния – Лауренти Ребега.

Конгресът на ВМРО. Александра Маркарян / OFFNews.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

9000

2

Пламен

15.05 2019 в 13:31

Че кого друг да си изберат освен шкембе-войвода агент Иван? Позор за славаното име ВМРО!

17156

1

aviatora

23.03 2019 в 20:08

КУПУВАНЕТО И ПРОДААЖБАТА НА ПАСПОРТИ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!!!