Преговорите за правителство продължават днес по темата правосъдие

OFFNews Последна промяна на 26 юли 2021 в 13:26 3117 0

Снимка БТА

Ива Митева

Днес продължават преговорите за съставяне на правителство между експертите на "Има такъв народ" и на другите четири партии, съобщи председателят на парламента Ива Митева пред бТВ. В Народното събрание се събра комисията по правилника. Днес следобед ще се водят разговори на експертно ниво в сектор "Правосъдие".

„Все още не е връчен проучвателният мандат. Нека президентът да го връчи, имаме срещи по секторна политика, по-скоро за правосъдие, но нищо не знам подробно и аз също. Разговаряйте с ръководството на партията“, каза Ива Митева.

"Ние със сигурност ще имаме собствени промени. За нас е важен парламентарният контрол, за нас е важно да се финансира на светло експертизата на народните представители", каза Мария Капон от ИБГНИ.

"Ние си държим на правилника от 44-ото Народно събрание и да останат процедурите, които гарантират позицията на опозицията на трибуната. Те оставиха правилник паметник на глупостта в 45-ото Народно събрание, да си го оправят", каза Анна Александрова от ГЕРБ.

"ДБ ще настоява за две основни неща, свързани с процеса на модернизация. Предвиди се в 45-ото НС да се комуникира с електронни подписи и за едни по разумни гаранции за по-качествен законодателен процес и създаване на Комисия за иновации и електронно управление", заяви Надежда Йорданова от „Демократична България“.

„Ние не участваме в преговорите, казахме каквото имахме да кажем“, коментира Йордан Цонев от ДПС.

С четири партии проведоха разговори победителите на парламентарните избори от "Има такъв народ" в края на миналата седмица. След "Демократична България", БСП и "Изправи се БГ! Ние идваме!", разговорът с ДПС в неделя беше последен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови