Предсрочният вот ще повтори този от 4 април, дали Борисов или Трифонов е въпрос само на татуировки

OFFNews 17 май 2021 в 08:33 3679 1

Тези предсрочни избори ще повторят изборите от 4 април и след това ще се наложи да има трети предсрочни избори, не знам дали не и четвърти. Влизаме в една спирала, в която ще стане все по-неустановено кой какво иска и за какво се бори.

Това заяви лидерът на "Атака” Волен Сидеров по БНТ. 

Той подчерта, че от 2005-а "Атака" не е променяла принципите си. "Сега се говори за жестове, кой какъв жест да направел вляво, вдясно, въобще "Танц със саби" на Хачатурян. Аз в жестовете водя до момента, коментира Сидеров обсъжданото общо явяване на патриотични формации за вота на 4 април. 

"Понесохме щетите от това, че през 2016 година, аз, слушайки същите избиратели, които казваха: Какво се карате с Валери и с Каракачанов, защо не се съберете, добре, ще се съберем, събрахме се, направихме добри резултати на президентските избори, взехме над 500 000 гласа тогава. След това - рязко спадна на парламентарните 2017 с може би 200-250 000 гласа по-надолу, въпреки това станахме трета сила, изместихме ДПС от третото място. След което започнаха проблемитеу не защото са между личности, това е една подла измама, която се разпространява", твърди Сидеров. Според него проблемът е започнал, когато двамата му коалиционни партньори, лидерите на НФСБ и ВМРО, са влезли във властта и са станали вицепремиери, а единият и министър на отбраната.

"Те забравиха за какво сме във властта, започнаха да правят неща, които аз започнах да критикувам първо вътрешно, защото съм коректен, след това публично, като видях, че не чуват и няма ухо. Проблемите бяха много. Дали основна тема на българската армия, да започнем от единия, е да се дадат 3 милиарда авансово на най-богатата държава в света срещу чертежи на самолети, които никой не е виждал. На втория беше дали да обиждаш майки на деца с увреждания, дали да отваряш и затваряш дискотеки, а не да спрем концесиите, да върнем българското стопанство, да направим инвестиции, строеж на предприятия и високи технологии, такива, които да произвеждат добавена стойност. Не, те не искаха да чуят това", припомни Сидеров. 

В България всичко е поверено на чужди компании. Не съм против тях, но не може да идват да правят молове, казина или да взимат природните ни блага и да извличат печалба. Нека дойдат и да построят заводи, каквито инвестиции предлагаха Китай, Япония и Южна Корея. Не ни трябват търговци, които да извличат печалба, трябват ни инвеститори. Защо да не произвеждаме автомобили, които да изнасяме и да печелим от надбавена стойност? В България в момента се изнася дървесина, жито и руда - като държава от третия свят, като
държава абориген. Защо партиите не говорят по тези въпроси. Това е въпросът на въпросите, категоричен е лидерът на Атака. 

Според него няма никаква разлика в колониалната политика между ГЕРБ и "Има такъв народ".  Дали ще е Бойко Борисов или Слави Трифонов е въпрос само на татуировки, заяви Волен Сидеров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови