Предизборни плакати на 200 места в София

OFFNews 19 октомври 2021 в 14:24 966 1

Снимка Архив

На 200 места на територията на Столична община ще се поставят предизборни плакати на кандидатите за президент и вицепрезидент и за народни представители за вота на 14 ноември. 

Това нарежда в своя заповед кметът Йорданка Фандъкова. 

Сред предвидените локации попадат традиционните за града афишни колони и табла, подходящи стени и огради, както и партийните помещения на политическите сили. Най-много са местата в районите Панчарево – 25 бр., Кремиковци – 16 бр., Подуяне – 13 бр., Нови искър и Овча купел – 12 бр., и други, уточняват от Столичен инспекторат. 

При ползването на частни сгради, огради и витрини, поставянето на агитационните материали се извършва с разрешение на собственика или управителя на имота, като на витрините поставянето следва да е от вътрешната им страна.

Забранява се лепенето и изписването на агитационни материали в и на превозните средства и спирките на обществения транспорт, на ел. касети и табла, паметници и дървета, както и използването на гербът и знамето на Република България или на чужда държава.

Партиите, коалициите и инициативните комитети са длъжни да премахнат поставените от тях агитационни материали в седемдневен срок след провеждане на изборния ден.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2627

1

Котаракът в чизми

19.10 2021 в 16:23

Ми сложете и в Манастирски ливади. Ама няма къде. В това гето няма нито улици като хората, нито тротоари. Къде се набутах, мамка му!?
 
X

Да помогнем на украинските деца!