Преди партито в Сараите Карадайъ нахока националистите и ГЕРБ

Николаос Цитиридис 21 декември 2017 в 11:45 12215 1

С предколеден заряд и политиеско отвращение лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ прочете декларация от името на ДПС, в която за пореден път порицава Борисов за избора му на коалиционен партньор - "вредните националисти".

Речта на Карадайъ идва в деня на очакваното с голям интерес събиране в Сараите на почетния председател на партията Ахмед Доган.

Речта си Карадайъ започна с европредседателството, което започва у нас след броени дни.

"Като държава и общество посрещаме председателството разединени, бедни, без изглед за политическа нормалност и икономически растеж. Живеем в компрометирана демокрация и ерозирала държавност" , каза Карадайъ.

Лидерът на ДПС обвини ГЕРБ в безволие и управление без визия, което ги е накарало "по инерция" просто да създадат правителство с националистите:

"Какво ни предложи ГЕРБ - не успя да разчете изборните резултати от изборите и поради липса на воля, предложиха неудачна формула на управление, включваща, без да има нужда, националисти във властта. Излъгаха цялото общество. Отказаха се от предизборната си програма и поеха по инерция заедно с тях. Вместо да се сложи край на деструктивното поведение, ГЕРБ загърбиха европейските ценности и минираха европредседателството, застрашиха демокрацията и държавността."

Карадайъ се възмути и от актуалната новина, че партията на Валери Симеонов НФСБ ще се настани в централата на СДС с решение на правителството. Лидерът на ДПС изказа недоволство, че ГЕРБ са стигнали до там да "настанят национализма в дома на демокрацията" на Раковска 134.

Карадайъ упрекна управляващото мнозинство, че работи на принципа "проба-грешка и пак, и пак, и пак".

"Каква държава искаме, а каква получихме - държава на шовинисти, на омразата, на разделението, на противопоставянето", каза Карадайъ и заяви, че никой никога не бива да омаловажава ДПС, която "единствена е свързана с човешките свободи и европейските ценности. ДПС реагира на всяка заплаха. Не може да бъде другояче".

Лидерът на ДПС напомни на депутатите от управляващото мнозинство, че ще посрещнат председателството с партия, която е започнала предизборната си кампания от Русия. Става въпрос за Волен Сидеров и АТАКА.

Все пак в края на своята реч накрая Карадайъ пожела на депутатите и избирателите весели празници, мир и просперитет.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

1

Стефан

21.12 2017 в 23:04

Т.е., в управлението България нямат право да участват хора, които я обичат, и се борят за нея. Имат право само хора, които лошо говорят български?
Продължавай да ги плещиш тия, патриотите сами верно не могат да си направят чак па толкоз хубава предизборна кампания, каквато им правиш ти.