Борисов призова Доган да вразуми ДПС, за да не се провали Председателството

OFFNews 15 декември 2017 в 20:31 10406 5

Премиерът Бойко Борисов призова своите "колеги в президентството, от БСП и ДПС" за разум в шестте месеца на българското председателство на Съвета на ЕС.

Да проявят за тези шест месеца малко разум. След това можем да си покажем българския характер по най-добрия начин. Разбирам, че не е приятно, завистта е голяма, но да се опитаме поне за шест месеца да сме малко българи и в тяхно лице, заяви Борисов пред български журналисти в Брюксел, където участва в последното за годината заседание на Европейския съвет.

Имаше избори, демократични, ясни, точни, със служебно правителство на президента Румен Радев тогава, изцяло доминирано от тях (БСП) и ние ги победихме. На всеки шест месеца, като на някой не му харесва нещо, да правим избори? Вече алтернативата е ясна - ДПС и БСП. Колко ще изтраят, и то точно при председателството? Затова ли полагам този труд, не само за България, а и за Балканите да стане, заяви премиерът пред БТА.

Истински се надявам почетният председател на ДПС Ахмед Доган, който в интервютата говори, че държавата е над всичко, малко да говори с тяхната партия, защото - както вървят - ясно е, че искат провал на председателството, коментира Борисов.

Той отбеляза, че е положил големи усилия за предстоящата в София през май среща на ЕС за Западните Балкани и посочи, че е абсурд служебен премиер да води тези разговори.

Искат действително да дръпнат държавата за тези шест месеца да се провали, каза Борисов.

По думите на премиера, датата на вота на недоверие през януари е умишлено подбрана.

Това ли е добронамерената, градивната опозиция, която искала ние да се представим добре в Европа? Умират да свалят всичко и да се сринем, това им е целта - и в руините да се опитват отново да крадат така, както беше през целия период Орешарски и подобни. Ще се съпротивляваме този път много, заяви Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17156

5

aviatora

16.12 2017 в 05:38

Време ви е за оставка, крадци и убийци на българскат духовност и здраве.

8000

3

Boris Krumov (SeoKungFu)

15.12 2017 в 23:46

Единственото нещо, което ще се срине и ще отиде на бунището на Историята си ти, Боконеста Мутро Прокълната !