Преди два месеца ми предлагаха да стана шеф на ДАНС, съобщи Атанасов

Сегашният председател на ДАНС да си подаде оставката, призова лидерът на ДСБ

OFFNews 24 септември 2023 в 19:48 2914 2

Атанас Атанасов

Снимка БГНЕС

Атанас Атанасов

Преди два месеца ми предлагаха да стана председател на ДАНС - тези, които подкрепят правителството, съобщи пред bTV съпредседателят на „Демократична България“ и председател в оставка на Комисия за контрол на службите Атанас Атанасов.

Аз съм политизиран човек, не може човек с моята политическа биография от последните 20 години да отиде да стане председател на една служба, която трябва да бъде деполитизирана по закон. Това ми е основният мотив. Освен това ми е минало времето, обясни защо е отказал Атанасов.

Той настоява председателят на ДАНС Пламен Тончев да си подаде оставката.

„Един от принципите, по който трябва да функционира ДАНС и го пише в закона, е с политически неутралитет. Никой от тази служба няма право да взема политическа позиция, камо ли пък публично да го прави. Това е абсолютно недопустимо“, коментира ген. Атанасов по повод вчерашната позиция на ДАНС, провокирана от интервю на съпредседателя на ПП-ДБ Кирил Петков.

Скандалът с руските шпиони в расо

Обадиха се вярващи християни от София да питат защо тази информация се затаява, след това аз проверих по мои канали и установих, че тази информация е истина - предстоятелят на църквата „Св. Николай“ в София, който от пет години живее в България, е изгонен от Македония за шпионаж. Убеден съм, че българското контраразузнаване знае, че той обслужва руското разузнаване в София, заяви Атанас Атанасов.

Предстои този въпрос да бъде изяснен, задължително в Комисията за контрол на службите. Ръководството на ДАНС да си вземе папките и да дойде да разясни кога е пристигнал, как е засечен и какви мероприятия по отношение на този човек са провеждани, какво е било установено. Имам притеснение, че българското контраразузнаване си е затваряло очите, каза Атанасов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5827

2

pisnamiotmutri

25.09 2023 в 00:56

Излезе от дупката и започна да лае все едно е опозиция. Кое е смешното ли - че и на власт да е пак е като слаба и малка опозиция.

1025

1

lancelot

24.09 2023 в 20:30

Точно.
Ай да не се правят на обидени, а да свършат някаква работа.
Ако македонците не са научили преди нашите, що си траят тогава нашите?
 
X

Да помогнем на украинските деца!