Правната комисия не взе решение по референдума

Последна промяна на 10 януари 2017 в 15:46 2742 1

Правна комисия в парламента не стигна до обсъждане на проекта за решение за референдума на Слави за промяна на избирателната система. 

Tова бе първа точка от дневния ред на комисията днес следобед. За това точката да се обсъди от комисията гласуваха шестима членове на комисията, а 11 бяха против.

Очаква се дебат по темата да има и утре в пленарната зала, в първото заседание на НС за новата година.

Днес депутати "БСП лява България", ДПС и Реформаторския блок посочиха, че преди да бъде обсъдено такова проекторешение, трябва да се изчака произнасянето на Върховния административен съд дали референдумът има задължителен характер. От опозицията обявиха също, че разглеждането е закъсняло, защото предложените срокове в него са изтекли.

Според председателя на правната комисия Данаил Кирилов (ГЕРБ) при всички положения ПГ на ГЕРБ ще настоява за обсъждане на проекта от пленарна зала и е редно и комисията да излезе с доклад.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-6644

1

wayOff

10.01 2017 в 17:10

Веднъж и тука ясно да се напишат партиите на ДС - БСП, ДПС и Реформаторския блок

Какво да обсъждаме повече? Половин България казва "Не Ви щем пропорционалната система" и те сега с процедурни хватки гледат да спасят топлите столчета.......бил изтекъл срока на референдума, трябвао да им кажат дали е задължителен......

Какво зна§ение има бе имбецили? 2 милиона човека Ви казват, че искат МАЖОРИТАРАНИ ИЗБОРИ В ДВА ТУРА. Това е. Толкова. Няма какво да обсъждате и обмисляте. Гласувате и го приемате.