Правителството затяга мерките срещу тероризма и дава още пари на ДАНС

Последна промяна на 30 септември 2015 в 07:40 2157 1

Правителството затяга мерките срещу тероризма и дава още пари на ДАНС

Правителството ще отпусне допълнително средства на ДАНС. На редовното си заседание днес Министерски съвет ще разгледа проект на постановление за одобряване на допълнителни разходи за контраразузнаването, което е едно от най-важните звена по пресичането трафика на незаконни имигранти и преминаването на чуждестранни бойци на територията на България.

Очаква се министрите днес да одобрят и промени в Закона за ДАНС както и в закона за мерките срещу финансирането на тероризма.

През август Българската народна банка (БНБ) и ДАНС подписаха инструкция за взаимодействие за общи действия при противодействие и превенция срещу изпирането на пари, финансирането на тероризма и предотвратяване и разкриване на посегателства, свързани с икономическата и финансовата сигурност на Република България.

Взаимодействието ще се осъществява под формата на съвместни проверки, обмен на информация, експертна и техническа помощ и други методи в рамките на компетентностите на БНБ и ДАНС. Предвижда се също организирането на съвместни курсове и семинари.

Кабинетът ще обсъди днес предложение до Народното събрание за приемане на "Програма за развитие на отбранителните способности на Въоръжените сили на Република България 2020".

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

30.09 2015 в 10:51

Само да не се окаже, че
терористите са повод за тормоз
на данъкоплатците и политическите опоненти

ТЪПИТЕ МИЛИЦИОНЕРИ още на са открили крадците, които ни обраха вилите в Искърското дефиле.

ТЪПИТЕ МИЛИЦИОНЕРИ май стават само за ПОЛИТИЧЕСКА МИЛИЦИЯ !!!

Дано не съм прав. Чакам да хванат крадците !!!!!!!!!!!!!