Правителството щяло да подаде оставка, само ако събере гласове за ВНС

OFFNews Последна промяна на 13 септември 2020 в 11:41 19629 3

Тома Биков

Ако има гласуване за свикване на Велико народно събрание, правителството ще подаде оставка и ще се отиде на избори, които може би ще се изтеглят с 1-2 месеца назад. Ако не се съберат 160 гласа, правителството ще доизкара мандата си. Това заяви пред БНР депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

"Една оставка крие рискове за икономическата ситуация в страната, която ще се усложни, при положение, че няма да бъдат приети актуализация на настоящия бюджет, нов бюджет за следващата година. Никакви гаранции няма, че след избори ще има бързо съставяне на правителство или изобщо съставяне на правителство", каза Биков и потвърди виждането на управляващите, че изборите трябва да са редовни, а не предсрочни.

"Нормалната ситуация е едно правителство да завърши мандата си, след което да отиде на избори. в настоящия случай става дума дали изборите да са декември, или да бъдат март месец", каза Биков. Според него позицията на ГЕРБ се формира от желанието в следващите месеци, до Коледа, да бъде подготвена следващата финансово-икономическа година за всички граждани. "Хора останаха без работа още това лято, всички те трябва да могат да разчитат на държавата и през следващата година, независимо кой ще бъде на власт", каза той.

За резултатите от последните социологически проучвания, представящи отлив от подкрепа за ГЕРБ, Биков коментира, че ситуацията е много динамична и съвсем не е сигурно, че и на изборите картината ще е такава.

"ГЕРБ е партията на бъдещите кметове, а на Цветан Цветанов оставяме бившите", коментира депутатът появилите се спекулации за интерес от бивши кметове от управляващата партия към формиращата се нова политическа формация на бившият зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1810

3

Пенчо бре

15.09 2020 в 12:20

Колко умен изглежда на снимката този, за когото не разбирам от чие име говори. В ГЕРБ само един има право на глас! Каква беше областта, в която бичето има "експертиза"?

"Сега помислете как да се хранят биковете за разплод през лятото. Най-полезната храна през този период е прясна трева и зеленчуци. Тези продукти се добавят към диетата на животните. За поддържане на баланса на деня мъжът ще бъде достатъчно 20-30 кг зелен и 10 кг зеленчуци. Твърде много зеленина намалява сексуалната активност."

5014

2

Диди

13.09 2020 в 13:37

Много ми е любопитно каква ще е съдбата след изборите , когато и да са, на това днес много наперено, та чак нафукано до самозабрава момче? Обикновено такива лекета стават лакеи в някой бар или второстепенен хотел, защото придобиват "висша" квалификация от пребиваването си в политиката.

3228

1

tough

13.09 2020 в 13:14

E тогава що се пънат хората да протестират, като просто могат да попитат Тома Биков и той ще им каже какво ще стане?