Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Правителството решава съдбата на митница Свиленград

OFFNews 30 декември 2015 в 07:57 2483 0

На последното си заседание за тази година правителството ще разгледа предложението на финансовия министър Владислав Горанов за закриване на митница Свиленград.

До идеята за закриването на митницата се стигна преди две седмици, когато бяха задържани 33 митничари заради корупция. Общинските съветници в Свиленград веднага приеха декларация срещу закриването, а хора заплашиха с протести и блокади, ако се стигне до закриването на митницата.

На днешното си заседание кабинетът ще приеме и план за изпълнението на Стратегията за демографското развитие на страната до 2030 година. В нея е заложено насърчаване на раждаемостта като се подпомагат семействата с деца. Например - еднократна парична помощ за бременност и раждане на дете.

Другият важен документ е стратегията за противодействие на радикализацията и тероризма. Сред основните цели е да се подобри организацията и дейността на спецструктурите ни. Една от идеите - да се оцени актуалното състояние на ефективността на охраната на поделенията в Българската армия. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!