Правителството одобри преразпределение в бюджетите на три министерства

OFFNews 20 октомври 2015 в 11:15 3032 1

Министерски съвет (МС) одобри вътрешно преразпределение в бюджетите на министерствата на отбраната, на икономиката и на вътрешните работи.

С 6,7 млн. лв. ще бъдат намалени утвърдените разходи по бюджетна програма „Административно управление и осигуряване” на Министерство на отбраната. С тази сума ще се увеличат разходите по бюджетна програма „Членство в НАТО и ЕС и международно сътрудничество”. Средствата са необходими за изплащане към бюджетите на НАТО и към доверителния фонд за поддържането на Афганистанските сили за сигурност.

Вътрешнокомпенсираните промени, които се правят по бюджета на МВР, са свързани с намаляване на капиталовите разходи по различните бюджетни програми и пренасочването на освободените средства за обезпечаване на договори за спешни аварийни ремонти на покриви на сгради и обекти, за разплащане на част от дължими такси битови отпадъци, за експертизи.

В бюджета на Министерството на икономиката (МИ) с преразпределение на бюджета разходите по бюджетната програма „Реализация на експортния потенциал и участие в търговската политика на Европейския съюз“ се увеличават с 1 501 509 лв. Средствата са необходими за финансиране на издръжката на службите по търговско-икономически въпроси към дипломатическите представителства на България в чужбина. Тяхната работа допринася за разширяване на пазарното присъствие, подобряване на условията за достъп до чужди пазари и привличане на чуждестранни инвестиции.

Предвидени са и допълнително общо 201 823 лв. по три други програми - „Облекчаване на регулации, опростяване на процедури по предоставяне на административни услуги“, „Управление на програми и проекти, съфинансирани от ЕС“ и „Защита на потребителите“. За промените по бюджета на министерството се използват реализирани икономии по програма „Администрация“ и по други политики в областта на устойчивото икономическо развитие и конкурентоспособност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови