Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Правителството имаше проблем с комуникацията, смята Калфин

OFFNews 16 май 2016 в 21:47 3824 3

"Политиката на правителството в някои сектори буди доста притеснения. Много пъти поставяхме нашите претенции, но някак си се губеше комуникацията. Имаше проблем с комуникацията в това правителство".

Това каза вицепремиерът в оставка Ивайло Калфин от АБВ пред БНТ.

"Аз си подадох оставката в следствие на решение на Националния съвет на партията. Различни мнения се чуха на заседанието. Мен лично ме сърбяха ръцете да довърша някои реформи в министерството. От едната страна на везната беше желанието да се търси съгласие и България да реализира максимално консенсусни политики. От друга страна пък стояха тези проблеми, които се натрупаха за година и половина", каза още Калфин.

По думите му последната капка, която преля чашата, е била Изборния кодекс. "Комисията към парламента предложи едни промени, които бяха гласувани на нощно заседание, и които бяха абсурдни. След това започнахме да ги предоговаряме, виждате и президентското вето. Не това е начинът да се работи в коалиция", коментира той.

По повод предстоящите президентски избори Калфин заяви, че трябва да се започнат разговори за обединение на леви и центристки партии около единна кандидатура. Според него на България е нужна президентска институция, която да е различна от настоящия модел и да не поражда конфликти и разделителни линии, както в обществото, така и в международен план.

"Много важно е партийните ръководства по какъв начин ще подходят към разговорите. Би трябвало да започнат контакти да започнем да говорим на тази тема – президентски избори и всеки политически формат да отиде към диалог, без предварителни условия. Правилата трябва да бъдат еднакви за всички“, посочи той.

По думите му обявяването на кандидат в последния момент, е нечестно спрямо избирателите, тъй като не дава  възможност за кампания, противопоставяне на идеи и информиран избор на гражданите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13301

3

Николай Петров

16.05 2016 в 23:50

Очевидно и този е за психиатър, какво е това понятие максимално консеснусни политики? Все си мисля, че който и да е на тази позиция, трябва да поставя народния интерес на първо място. Очевидно коалиционните свирки са нежелани от народа.

11841

2

трафоПОСТ

16.05 2016 в 23:34

Тия пишман политици от бандата на сиришника съвсем се оплетоха. Значи, Калфин, който не е глупав човек казва следната нелепост: Понеже в законодателната власт приеха един лош закон, аз си тръгнах от изпълнителната власт.
Абе, главо, има те на запис какво казваш на последното ти участие в министерски съвет, колко това правителство е нужно на България за да се свърши някаква работа, но от партията ти те карат да напуснеш. ХАйде не повтаряй глупостите на оня с големия шлем. Нито ти е на нивото, нито пък ти си про-кремълска подлога като него, макар, че вас левите не ви знае никога човек, дали не ви е правила кремълската кучка.
 
X

Подкастът на OFFNews