Правителството дава 800 млн. лв. заем на Булгаргаз

Държавата не се управлява с хаштагове, каза служебният премиер Гълъб Донев

OFFNews 11 август 2022 в 12:11 2059 1

Гълъб Донев

Снимка БГНЕС/архив

Недопустимо е да се постави под съмнение волята на България за присъединяване към ОИСР, заяви премиерът

На днешното заседание ще разгледаме и приемем постановлението за предоставянето на заем от 800 млн.лв. на "Булгаргаз", както и решение на Министерския съвет за условията, при които дружеството ще възстанови тази сума.

Това съобщи служебният министър-председател Гълъб Донев преди началото на правителственото заседание.

Донев подчерта, че освен че търси бързи и ефективни решения за гарантиране на доставките на природен газ, кризисният щаб в енергетиката ще има и задачата да възстанови синхрона и добрата координация между институциите. Министерството на енергетиката, в пълно сътрудничество с Министерството на финансите, изготвиха план за финансовото заздравяване на "Булгаргаз", каза Гълъб Донев. 

Много български правителства са работили за интеграцията на България в клуба на развитите пазарни демокрации, но на нас се падна отговорността и честта да структурираме присъединителния процес, каза Донев. По думите му се е наложило да внесат поправки в завещания от предходния кабинет проект за постановление на Министерския съвет. Вярвам, че с това ще се сложи край на политическите злоупотреби с темата, каза Донев.

Той подчерта, че държавата не се ръководи с хаштагове, а с членове и алинеи, с изрядни и професионално подготвени юридически документи. Недопустимо е да се постави под съмнение волята на България за присъединяване към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие, още повече това да се прави за предизборна употреба, посочи Донев. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови