Правят ново обединение в БСП утре

В нашата партия се наложи тенденция, че критикът е враг, заяви Ана Пиринска

OFFNews 14 май 2021 в 08:49 6605 0

Снимка БНТ

Утре ще се учреди едно идейно политическо обединение в рамките на БСП, съгласно устава на партията. То си поставя за основна задача изработване на нова програма на партията, поставя си задача да каже, че по този начин няма как да разчитаме на по-добър резултат на изборите. 

Това заяви бившият член на Националния съвет на БСП Ана Пиринска. Трябва промяна, която се състои в три решения - нова предизборна платформа, нова стратегия и поведение, и нови лица. Ние сме лоялни членове на БСП, дълбоко свързани с БСП, ние не си представяме нашия път извън партията. Ще направим конкретни предложения как трябва да изглежда нашата предизборна платформа. Очевидно че обществото иска промяна, но въпросът е каква да бъде тази промяна", заяви още Пиринска.

Новият национален съвет на БСП е подреден по доста особен начин на последния конгрес на партията. Тя отбеляза, че това, което прави впечатление, е отстраняването на всички критици на ръководството.

Пиринска уточни, че тя е била конструктивен и загрижен критик, който е предупреждавал, че БСП не върви в правилната посока.

"За съжаление в нашата партия се наложи тенденция, че критикът е враг. Което е много жалко, защото трябва да можем да си говорим. Намираме се в интересна ситуация, в която председателят казва "дръжте враговете". Истината е, че ние пет години предупреждаваме систематично и последователно, че с тази агресивна разрушителна политика, която води ръководството, нищо добро не ни чака. Лесно е да се обърнеш и да кажеш, че този който критикува е виновен", каза Пиринска.

Ана Пиринска смята, че процесите в БСП са много тревожни и на миналите парламентарни избори е възникнал въпросът има ли го лявото пространство. Въпросът е следният - износена ли е лявата идея или носителите й не са способни да я представят убедително пред хората.

"Наясно сме, че ако така продължаваме, нищо по-различно не може да се случи на следващите избори", коментира Пиринска. Тя също така уточни, че не вярва, че на Националния съвет утре ще бъдат взети особени решения, защото за нея "Позитано" прилича на изпразнена от съдържание структура.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови