ПП ще номинира отново Никола Минчев за председател на НС (обновена)

е Последна промяна на 21 юни 2022 в 10:18 2070 1

Никола Минчев

Снимка БТА

Никола Минчев

Никола Минчев ("Продължаваме промяната") ще бъде номиниран отново за председател на парламента, стана ясно от думите на неговия колега Мирослав Иванов. 

"Няма да бъде лесно, ако вотът на недоверие не мине. Всеки ден ще е борба за приемане на законодателните решения, но вярвам, че с воля, работа и труд, ще успеем да постигнем добри резултати", каза преди днешните дебати за вота на недоверие председателстващият НС в момента Иванов.

Той потвърди, че Никола Минчев ще бъде кандидатурата на ПП за председател на НС. Засега други кандидатури не са издигани, а единственото спрягано име - това на Ива Митева, отпадна. Митева сама обяви, че не би се кандидатирала.

"Г-н Минчев има пълната подкрепа, моя и на цялата парламентарна група. Той е абсолютно достоен кандидат и си върши прекрасно работата. Вярвам, че ако бъде избран отново за председател на НС, ще я върши с професионализъм и достойнство. Не виждам много опции пред опозицията да предложат човек, който би се справил по-добре от него и който би имал по-високи нравствени, морални и професионални качества", каза Мирослав Иванов.

По думите на колегата му Искрен Митев обаче ПП няма да издига кандидат за председател, а ще остави това на опозицията. "Аргументът ми е, че опозицията свали господин Минчев, нека сега те да си намерят 121 гласа и да си издигнат, да видим кой ще посмеят да издигнат и който те смятат, че е по-достоен да заеме тази позиция", коментира той.

Никола Минчев бе свален от поста председател миналата седмица след искане на ГЕРБ, които го разкритикуваха, че не е засекретил изслушването на външния министър в оставка Теодора Генчовска за преговорите за Македония. С гласовете на цялата опозиция Минчев бе отстранен от председателското място.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови