ПП са готови да участват в преговори за нов кабинет

OFFNews 16 юли 2022 в 11:12 1369 0

Венко Сабрутев

Снимка БГНЕС/Благой Кирилов

Венко Сабрутев

Готови сме да участваме в преговори за съставяне на нов кабинет, за да се запази  политическата и икономическата стабилност на страната. Това заяви в сутрешния блок на бТВ  депутатът от „Продължаваме промяната“ Венко Сабрутев.

„Изготвихме изключително ясна програма с ясни приоритети, подредени във времева рамка. За, съжаление не срещнахме подкрепа от 121 народни представители, които да подкрепят продължаването на борбата с корупцията. Въпросът е, ако се състави кабинет със същия състав каква би била разликата в този кабинет? Колко устойчив би бил той? Не сме готови да търгуваме с обещанието ни за нулева корупция“, добави той.

Сабрутев добави, че съставяне на безпринципна коалиция, без ясни приоритети, без ясна законодателна и времева рамка няма бъдеще в текущия парламент. По думите му ИТН е излязла от коалицията заради съдебната реформа.

След като втората по големина парламентарна сила - ГЕРБ върна мандата, президентът Румен Радев ще трябва да избере на кого да го връчи. Желание за съставяне на кабинет с третия мандат имат Демократична България и БСП/

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!