ПП отговори на социолозите: Доверието се формира от работата Ви, не от коментари на партии

OFFNews 21 септември 2022 в 11:42 4513 0

Архив

Снимка Продължаваме промяната/Пресцентър

Кирил Петков, Асен Василев

"Продължаваме промяната" отговори на социологическите агенции с позиция по повод интервю на Христо Петров (Ицо Хазарта).

"Доверието към социологическите агенции не се формира от коментари на политически партии по отделни случаи. Формират го професионалистите в бранша с работата си, като още в деня след вота става ясно каква информационна стойност са донесли проучванията им по време на предизборната кампания", заявяват от партията на Кирил Петков и Асен Василев.

Позицията е в отговор на вчерашния призив на Българската асоциация на професионалистите в маркетинговите изследвания и проучванията на общественото мнение" (BAMOR), която настоя Христо Петров и ръководството на "Продължаваме промяната" в лицето на съпредседателите Кирил Петков и Асен Василев да назоват публично агенцията, която на миналите избори е искала 100 хил. лв., за да дадат процент отгоре на партия в проучване преди изборите.

В неделя в интервю за Нова телевизия Христо Петров заяви, че преди предишните избори от ПП са искани пари, за да им дадат по-висок прогнозен резултат преди предишните парламентарни избори. Изказването му беше в отговор на въпрос как си обяснява спадът в подкрепа на "Продължаваме промяната" според последните проучвания.

"Подобни без адресни коментари не само вредят на работата на онези агенции и анкетьори, които добросъвестно и според професионалните стандарти извършват социологически проучвания, но и чрез създаването на недоверие към всички поддържат корупционна среда, срещу която ПП декларира, че се бори", се казва в позицията.

От BAMOR изразяват съжаление, че подобни атаки се случват в дните на национална предизборна кампания, когато резултатите от социологически проучвания имат още по-висока информационна стойност за обществото.

Парламентарни избори 2022 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!