ПП и ДБ преговарят за обща листа за евровота. Минчев ще я води, в нея ще е и Ицо Хазарта

За кандидат-евродепутат все така се спряга бившият министър на иновациите Даниел Лорер

Ружа Райчева 24 януари 2024 в 16:07 4424 8

Ицо Хазарта в пленарната зала

Снимка БГНЕС/Антон Станков

Ицо Хазарта в пленарната зала

Изпълнителният съвет на "Продължаваме Промяната" единодушно избра Никола Минчев за водач на листата на партията на предстоящите избори за европейски парламент, и определи водещите теми, които ПП ще защитава в рамките на европейското семейство, съобщиха по-рано днес от пресцентъра на партията. 

OFFNews научи, че в кандидатската листа за Европейския парламент ще участва и депутатът от ПП-ДБ Христо Петров, по-известен като Ицо Хазарта. Името на бившия министър на иновациите Даниел Лорер (ПП-ДБ) все така се спряга за списъка с евродепутати на формацията. Лорер се обсъжда и като евентуален кандидат за еврокомисар. 

"Никола беше успешен председател на Народното събрание и сме убедени, че от тази позиция и опит той няма да бъде просто един от 700 евродепутати, а ще е силен български глас в европейската политика", написа съпредседателят на ПП Асен Василев в позицията на партията, изпратена до медиите. 

От ПП заявяват, че ще защитават четири основни национални приоритета в ЕП: 

· Европейски доходи в Европейска България;
· Промяна в подхода към миграцията в Европа;
· Силна икономика в чиста природа;
· Защитена България със силна армия.

Съпредседателят на ПП Кирил Петков и Никола Минчев потвърдиха новината в кулоарите на парламента. Те заявиха, че водач на листата трябва да е човекът, който най-добре ще представлява България в Европа.

Кирил Петков коментира, че Европа не може да бъде световен доставчик на социални услуги за сметка на сигурността и благоденствието на своите собствени граждани.

"Напротив, ние трябва да се стремим да привлечем само хора, които са готови да се интегрират в европейското общество и да допринасят за общото благо", каза той. 

"Продължаваме промяната" ще започне разговори за общо явяване с "Демократична България" за Европейските избори, защото единството в демократичната общност е важно, за да имаме силен глас в Европа, става ясно от прессъобщението на ПП. 

Кирил Петков потвърди, че е ПП е взела решение да започне разговори за общо явяване с "Демократична България".

В кулоарите на парламента Никола Минчев благодари на партията за оказаното доверие да поведе листата за ЕП.

"Приемам тази номинация с голяма отговорност, тъй като си давам сметка за важността на тези избори. Това са първи европейски избори за ПП и нашата цел е да имаме сериозно и качествено представителство", каза той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1017

9

IvoIvo

25.01 2024 в 13:04

Ще се претрепят сега кой да влезе :)

11982

8

leomesi

25.01 2024 в 10:54

Хвани ПП, удари ДБ...

2994

6

Гражданин

24.01 2024 в 21:01

Да има опастност от копейки и импексови в ЕП, но най-напред трябва да се знае чии точно хора са Бойкикев и хилещото се канадче. Единият назначен от руски агент, другия дал рамо в предизборната кампания на същия агент.

400

5

демотиватор

24.01 2024 в 18:44

Ицето най-добре да иде при Черепа за неговия си политически проект, ще си паснат- боса на хазарта и... Ицо Хазарта (ジ)

1000

4

KREATOR

24.01 2024 в 18:35

До :
AlexT

Господине , моето скромно мнение е че Хазарта , ще "избуши" в София кандидатите на скотофилите.

-1395

3

AlexT

24.01 2024 в 16:20

3 . Пиша горното, и не е лично, но има опастност хора на копейката и нинова, да „представят’ България, Вас ,мен и - всички нормални граждани , като някакви ПРОпутинци, неясен идейно ,объркан НАРОД .....
при НАЛИЧЕТО НА тези, сегашните , КАНДИДАТИ на ПП-ДБ и тяхното БЕЗличие.. от друга страна !!!???

Това на прима виста, с две думи от мен , понеделнишки /22.01.2024г /...:)

-1395

2

AlexT

24.01 2024 в 16:19

2, ..Така че, изборът на христо иванов е меко казано – неадекватен за сегашната ситуация в Европа и света ....Каква е кандидатката ти, Христо ?? Либерал, консерватор, социалист, произход, ИДЕЙНА ориентация, ит.н..и т.н..
Минчев, изглежда и той , подобно на Гюров / който даваше надежди за добър политик /, се измъква от политиката в България- към Брюксел !? ..Не е дошло още ВРЕМЕТО да се БЯГА от ПП :)..Лорер е среден тарикат- и не заслужава., вече го показа , уви ....
А, Радан ? - писах го ..Да стои ТУК и да спасява ДСБ – иначе, предстои – потоп – с лелките на Атанасов .:), ако въобще , все още, му пука за ДСБ  .. НО и на него,явно, му хареса Брюксел – със заплатите, който той дава ..:))
Сега и днес ни трябват РАДИКАЛИ в Европарламента срещу путинската АГРЕСИЯ в Украйна, не неясни, мътни субекти предложени от Кирчо и Христо иванов ..
Може би , само Минчев, горе долу, е добре за ЕС парламента..
Пиша горното, и не е лично, но има опастност хора на копейката и нинова, да

-1395

1

AlexT

24.01 2024 в 16:16

Тези дни се промъкнаха и някакви ИМЕНА на ПП-ДБ, за листата , за Евроизборите ..И там ще бъде една „мазна’ борба ..
Там е съпругата на Таков/ Бог да го прости / – втора в листата ..НИЩО не знаем за нея – ИДЕЙНО или ИДЕОЛОГИЧЕСКИ ..Сега светът е пред / баналното вече / ГЕОстратегически промени и опасности за мира ..Войната в Украйна и близостта и до нас, е ПО- ВАЖНА от титлите , участието в Граждански и научни организации и т.н...Какво мисли тази жена, КЪДЕ е в коордационната , ВАЖНА , система – ляво, дясно, ПРОпутинци , АНТИ и т.,,н.
Не ни трябват , не само за нея, някакви сладникави автобиографии на мекушави кариеристи, книжни плъхове и т.н....:)) Времената пак са ОСТРИ, радикални ..Същото се отнася и за другата госпожа кандидат – ном.4 , ако не се лъжа ...Там ще се защитават ИНТЕРЕСИТЕ на ЕС, НАТО и БЪлгария, а НЕ научни сдружения с конференции- някакви / ЕС парламента / ..Така че, изборът на христо иванов е меко казано – неадекватен за сегашната ситуация в Европа и све
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика