ПП и ДБ не се обединиха предизборно, но поддръжниците им ги зоват да се съберат на площада

Инициативата "Продължаваме заедно", изградена изцяло от доброволци в подкрепа на ПП и ДБ, кани на шествие на 18 септември

Ружа Райчева 09 септември 2022 в 10:04 6803 3

Вторият за деня протест в защита на Никола Минчев, който беше отстранен от поста председател на Народното събрание с гласовете на депутатите на ГЕРБ, ДПС,

Снимка БГНЕС/Благой Кирилов

Вторият за деня протест в защита на Никола Минчев, който беше отстранен от поста председател на Народното събрание с гласовете на депутатите на ГЕРБ, ДПС, "Възраждане" и "Има такъв народ".

От доброволческата инициатива "Продължаваме Заедно" призовават ръководствата и членовете на "Демократична България" и "Продължаваме промяната", както и техните симпатизанти, да се обединят на шествието под надслов "Заедно за независима България".

"Видяхме успехите на кабинета "Петков" и това, че държавата може да работи в полза на гражданите си. Бяхме заедно на протеста при свалянето на Никола Минчев. Помним и организираната атака на партиите на статуквото и техните "патерици", които доведоха до свалянето на редовно избрано и работещо българско правителство. Както бяхме заедно тогава, така и днес имаме желание да заявим открито своята подкрепа на ДБ и ПП", пишат от организацията в писмо, изпратено до медиите.

ДБ се разграничиха от шествието като заявиха, че като политическа сила, отстояваща свободната инициатива и силното гражданско общество, не могат и не искат да влияят на волята на гражданите за това дали и по какъв начин да се самоорганизират, било то в рамките на предизборна кампания.

От "Продължаваме заедно" се описват като група, изградена изцяло от доброволци в подкрепа на ДБ и ПП. "Ние сме обединени от вярата, че адекватна и прозрачна политика, работеща в името на хората е възможна. Чрез шествието, което организираме, искаме да кажем, че сме за независима от чужди интереси България, със спокойна и мотивираща среда за развитие на бизнесa", пишат от инициативата.

Доброволците вярват, че така ще "противодействат на дезинформацията, ще се противопоставят на чуждите интереси" и ще мотивират повече хора да гласуват на предсрочните парламентарни избори на 2 октомври. Шествието ще се проведе на 18 септември, неделя от 17 ч. в София. Сборният пункт ще е на площад "Княз Александър I".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови