ПП-ДБ към ГЕРБ: Не позволявайте приватизирането на Пловдивския панаир

Йорданка Веселинова 04 май 2023 в 13:19 1119 0

Снимка БГНЕС/НАДЕЖДА ПЕЕВА

„Продължаваме Промяната–Демократична България“ (ПП-ДБ) апелираха да се направи необходимото, за да се запази Пловдивският панаир и да не се допуска той да бъде приватизиран.

"Днес отново сме се събрали депутатите от Варна и Пловдив на коалиция ПП-ДБ, събрали сме с може би последния апел, молба, настояване към партия ГЕРБ, към нейните кметове и във Варна, и в Пловдив, към общинските съвети на ГЕРБ, към председателя на партия ГЕРБ - направете необходимото, за да запазим Пловдивския панаир такъв, какъвто трябва да бъде – част от България, а не приватизиран скришом", заяви на брифинг в сградата на Народното събрание Даниел Лорер от ПП-ДБ.

Депутатът Стела Николова каза, че е постановен отказ в Търговския регистър за вписването на апорта на акциите на Община Варна във фирмата на Георги Гергов "Пълдин Туринвест". Йордан Иванов призовава Министерството на икономиката да предприеме необходимите действия и да си поиска акциите, защото вчера се е отворил прозорец Пловдивският панаир да бъде спасен след отказа за вписване на апорта и този прозорец няма да трае дълго.

По думите му Пловдивският панаир е емблематичен пример за договорките на тъмно, за това как може да бъде обслужван частен интерес с обществени блага. 

Издателят Манол Пейков от ПП-ДБ определи като "кьорфишек" тезата на Бойко Борисов, че ГЕРБ няма нищо общо със скандалът с панаира, защото кметът на Пловдив вече не бил от партията му.

Миналата седмица ПП-ДБ обяви, че ще сезира прокуратурата за Пловдивския панаир, но преди подаването на жалбата стана ясно, че прокуратурата се е самосезирала. В началото на февруари Бойко Борисов поиска оставката на кмета на Пловдив Здравко Димитров. Два дни по-късно Димитров обяви, че подава оставка, но като член на ГЕРБ

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки