Потенциалният отцепник от Възраждане Цвета Галунова така и не изясни дали ще подкрепи новия кабинет на ПП

В петък Галунова присъствала и на про-, и на антиправителствения протест в деня на вота на недоверие към кабинета "Петков"

Ружа Райчева 06 юли 2022 в 11:28 1757 0

Снимка БТА/Цветомир Петров

Потенциалният нов депутат отцепник от "Възраждане" Цвета Галунова така и не изясни как ще гласува, когато се стигне до предложението на "Продължаваме промяната" за нов състав на Министерския съвет.

От около седмица вървят слухове, че ще има нов депутат отцепник - шахматистката Цвета Галунова, която твърди, че основната ѝ кауза в парламента е въвеждането на 50% квота българска музика в БНТ и БНР.

Тя постави в шах журналистите, когато в петък обясни, че е била едновременно на двата митинга на 22 юни - в подкрепа и срещу кабинета "Петков" в деня на гласуването на вота на недоверие. И така станала свидетел на "прояви на езика на омразата" и от двете страни. 

Днес Галунова така и не зае ясна позиция. В кулоарите на парламента тя заяви, че никога не е казвала, че ще напусне "Възраждане" или че ще стане независим депутат: 

"До момента съм стояла твърдо зад "Възраждане" и не виждам причина да не стоя зад тях. С мен са се водили аргументирано разговори в опит да ме убедят, но никой никога не ми е предлагал постове и пари - това е спекулация."

Галунова допълни, че действително се е срещала с премиера в оставка Кирил Петков, но е било за да обсъдят предложението ѝ за задължителната квота българска музика. 

Любопитен елемент от цялата драма е, че от седмица Цвета Галунова не застава редом своите съпартийци на редовните брифинги на "Възраждане" в кулоарите на НС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови