Последно редовно заседание на кабинета 'Петков' днес

OFFNews 28 юли 2022 в 08:28 1095 1

Правителство

Снимка МС

Последно редовно заседание ще проведе следобед правителството в оставка

Правителството в оставка се събира на последно редовно заседание днес от 15 часа. Кабинетът "Петков" ще разгледа - според предварителния дневен ред, 37 точки. 

Министрите ще започнат с доклад за състоянието на националната сигурност през миналата година и ще завършат с Наредба за изискванията към соковете от плодове и някои сходни продукти, предназначени за консумация от човека, и приемане на Тарифа за таксите, които се събират от Изпълнителната агенция по лозата и виното.

В дневния ред на МС са и доклад за одобряване на условията по проектодоговор за застраховка "Обща гражданска отговорност", покриваща отговорността за ядрена вреда на "АЕЦ Козлодуй"; проект на решение за одобряване на Българската банка за развитие като получател на заеми с държавна гаранция; проект на решение за временно закриване на консулството на България в руския град Екатеринбург; проект на решение за одобряване проектозакон за защита на хората, подаващи сигнали или публично оповестяващи информация за нарушения и др.

Кабинетът в оставка ще одобри и допълнителни разходи/трансфери за 2022 г. за финансово осигуряване на дейности по Програмата за изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища 2020 - 2022 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови