Бареков си търси европейско семейство

OFFNews 04 юни 2014 в 10:37 5966 11

Лидерът на "България без цензура" Николай Бареков замина за Брюксел в търсене на европейско политическо семейство, към което да се присъединят двамата депутати на новата партия - самият Бареков и Ангел Джамбазки от ВМРО.

След като стана ясно, че едва дясната и най-голяма парламентарна група - тази на Европейската народна партия (ЕНП) - не проявява интерес към сътрудничество с ББЦ, Бареков се е насочил към либералите (АЛДЕ) и Европейските консерватори и реформисти. Днес предстоят разговори с двете групи.

Според анализатори по-вероятно е ББЦ да се присъедини към консерваторите - там, където бе и неактивната към момента РЗС на Яне Янев. Членове на либералите са ДПС и НДСВ, но след вота на 25 май последните вече нямат свой евродепутат, тъй като кандидатът им Антония Първанова не успя да събере гласове за нов мандат.

Между 1/7 и 1/8 от депутатите в новия Европарламент са в положението на Бареков и Джамбазки - идват от нови или малки политически формации, които досега не са членували в нито едно от големите европейски партии. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки