Последната среща за мандата: Освен да кажем, че няма да ви подкрепим, няма какво друго...

"От вас зависи дали този парламент ще може да поживее с една седмица отгоре. Нищо ново няма да чуете от нас освен това"

OFFNews 01 септември 2021 в 12:06 5479 2

"Цялата тази фурнаджийска лопата, която представляват другите партии... освен да кажем, че няма да ви подкрепим, няма какво друго", категорично заяви заместник-председателят на "Има такъв народ" Тошко Йорданов на среща с БСП, които ги поканиха на разговор като трети мандатоносители.

"От вас зависи дали този парламент ще може да поживее с една седмица отгоре. Нищо ново няма да чуете от нас освен това. Ние сме единствената партия, която прави това, което е заявила", добави Йорданов.

Председателят на БСП Корнелия Нинова заяви, че тази среща е въпрос на диалогичност и последен опит за съставяне на кабинет.

"През първия мандат поне стигнахме до писмена декларация, но нека финализираме този разговор, за да можем като мандатоносител да вземем окончателно решение. От това решение зависят важни събития в страната", декларира Нинова.

Тошко Йорданов отговори, че е естествено да се отзоват на поканата на БСП и че това е нормалното политическо поведение.

"Нямаме какво ново да кажем. ИТН пое отговорността и предложи кабинет, като заявихме, че ако не бъде подкрепен от т.нар. партии на протеста, ние няма да подкрепим следващите мандати", коментира той и каза, че оттогава нищо не се е променило.

По думите му всички участващи в преговорите партии са минали през много промени в позицията си. Корнелия Нинова заяви, че се надява това да не се отнася за БСП и добави, че от левицата са искали да се споразумеят само за конкретни политики.

"Колеги, това представлява къртене. По-разумно беше да съставим трайно мнозинство, което да започне промяна. Надявам се поне в следващия парламент да има повече разум и да се направи такова мнозинство, което може да направи промяна – а не просто къртене и агитация за промяна", каза тя и все пак благодари, че от ИТН са се отзовали на срещата. 

Ден по-рано Демократична България отказа да се срещне с левицата въпреки поканата.

Тошко Йорданов коментира, че от ИТН не са склонни на грозно поведение като "едни други две партии, които твърдяха едно, а не ни подкрепиха и един господин, който сутрин говори едно, на обяд друго, а вечер трето".  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!