Посланици осъдиха скандалните думи на Гунчева от Възраждане

OFFNews 29 март 2022 в 10:05 12407 6

Снимка фейсбук профил на Еленa Гунчева

Посланиците на САЩ, Албания, Австралия, Канада, Грузия, Израел, Япония и Обединеното кралство се присъединяват към своите колеги от ЕС, които осъждат заплахите за насилие срещу Министерския съвет и посланика на САЩ, отправени от български народен представител. Такива заплахи не могат да бъдат оправдани и ние заставаме заедно с ясното убеждение, че речта на омразата не може да има място в нашите общества.

Става дума за фейсбук статус на депутата от Възраждане Елена Гунчева, която написа следното в социалната мрежа:

“Не се отчайвайте, има някаква надежда - Русия има високо точкови (вероятно има предвид “високоточни”- бел. ред.) оръжия, така че точно може да улучи Министерски съвет. Може да им пратим и линк с координатите на Мустафата.”

Доколкото може да бъде разбран, в статуса си Гунчева заявява готовност да посочи точни координати за ракететен обстрел от Русия на посолството на САЩ с посланик Херо Мустафа и Министерски съвет.

Преди ден председателят на парламента Никола Минчев отправи остри критики към депутата от "Възраждане" Елена Гунчева заради въпросната публикация.

"По повод призивите на български народен представител за атака с оръжие към министър-председателя и посланик, акредитиран у нас, заявявам, че подобни изяви са недостойни и недопустими за член на българското Народно събрание. Призивът към насилие не може да бъде оправдан с нищо. Всички депутати дължат уважение на висшите държавни представители, както и на дипломатите според чл.29 на Виенската конвенция", написа той на страницата на Народното събранив във Фейсбук.

Гунчева пък веднага отговори на председателя на парламента Никола Минчев. 

“НЕДОПУСТИМО е членове на Министерски съвет и управляващата коалиция да шестват под знамената на съюзници на ИДИЛ, на нацистки символи и нецензурни надписи за посланик, акредитиран у нас, за чужди държавни ръководители и дори за член на Министерски съвет, който е против война с Русия. (…) НЕДОПУСТИМО е да допускате депутат от Вашата коалиция да нарича други депутати "шепа нещастни фашисти"!", пише в коментара си Елена Гунчева.

Така и не става ясно кой точно шества под знамената на съюзници на ИДИЛ и за какви по-точно нацистки символи говори депутатката от “Възраждане”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

11

случайно прочетох

29.03 2022 в 12:36

Баба ми ползваше епитета простакеса, а Радой Ралин “По е лоша простотията и от лошотията.”

2744

9

AAA

29.03 2022 в 12:20

По принцип изключително грозните жени са по-умни, ама тая господ от всякъде я е забравил. Не и се подигравайте Горката жена :(

-240

8

редовно четящ

29.03 2022 в 12:09

Такова изявление битрябвало да предизвика съдебно търсене на отговорност. Имам една забележка - публикувайте актуална снимка на госпожата, защото в момента изглежда като злоупотребила с хранително изобилие.

110

3

Перпендикуляр

29.03 2022 в 10:49

Хормоналният дисбаланс не стои скрит. Особено при русите индивиди.

12130

2

borisboris

29.03 2022 в 10:49

Как се наричаше тоя тип устичка???