Минчев нарече недопустим призив на депутат от ''Възраждане'' за руски обстрел на МС и посолството на САЩ

Ружа Райчева 28 март 2022 в 19:37 4548 7

Снимка БТА/Архив

Председателят на парламента Никола Минчев отправи остри критики към депутата от "Възраждане" Елена Гунчева заради нейна публикация в социалните мрежи, в която тя иронично пише за руска атака по Министерски съвет и американския посланик Херо Мустафа. 

"По повод призивите на български народен представител за атака с оръжие към министър-председателя и посланик, акредитиран у нас, заявявам, че подобни изяви са недостойни и недопустими за член на българското Народно събрание. Призивът към насилие не може да бъде оправдан с нищо. Всички депутати дължат уважение на висшите държавни представители, както и на дипломатите според чл.29 на Виенската конвенция", пише Минчев в публикация на страницата на Народното събранив във Фейсбук.

Публикацията на Гунчева отпреди 10 дни, на която реагира Минчев гласи следното: “Не се отчайвайте, има някаква надежда - Русия има високо точкови (вероятно има предвид “високоточни”- бел. ред.) оръжия, така че точно може да улучи Министерски съвет. Може да им пратим и линк с координатите на Мустафата.”

Доколкото може да бъде разбран, в статуса си Гунчева заявява готовност да посочи точни координати за ракететен обстрел от Русия на посолството на САЩ с посланик Херо Мустафа и Министерски съвет.

Любопитна е скоростната реакция на Елена Гунчева под днешната публикация на Никола Минчев. В коментар тя пише, че е недопустимо за български народен представител да служи на чужди интереси, а не на българските, и да въвлича страната ни във войната.

“НЕДОПУСТИМО е членове на Министерски съвет и управляващата коалиция да шестват под знамената на съюзници на ИДИЛ, на нацистки символи и нецензурни надписи за посланик, акредитиран у нас, за чужди държавни ръководители и дори за член на Министерски съвет, който е против война с Русия. (…) НЕДОПУСТИМО е да допускате депутат от Вашата коалиция да нарича други депутати "шепа нещастни фашисти"!", пише в коментара си Елена Гунчева.

Така и не става ясно кой точно шества под знамената на съюзници на ИДИЛ и за какви по-точно нацистки символи говори депутатката от “Възраждане”.

  Най-важното
  Всички новини
  Най-четени Най-нови
  За писането на коментар е необходима регистрация.
  Моля, регистрирайте се от TУК!
  Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

  10935

  8

  borisboris

  29.03 2022 в 09:32

  Целата групичка у психодиспансера

  2550

  7

  alfakentavur

  28.03 2022 в 23:59

  Д-р Бее, това не е пречка. Ще ги кръстосаме изкуствено с извличане на ДНК.
  Имам и друга хипотеза. Хомо Сапиенс и шимпанзетата имат 98% еднаква ДНК. Предполагам, че с питекантропа Лавров и подобните му е около 90%, а с копейковите тролчета не повече от 75%.

  -60

  5

  офф бее

  28.03 2022 в 21:01

  Мисля, дето и двамата отдавна да не са фертилни...
  А инъче - давам 100 рубли да гледам опитите за кръстосване...:-)))

  2550

  4

  alfakentavur

  28.03 2022 в 20:44

  Д-р Би Гууд, аз - д-р Кентавър, излагам една хипотеза. Лелката има само гръбначен мозък.
  Като привърженик на евгениката бих я кръстосал с Лавров. Поколението им веднъж завинаги ще докаже естествения произход на останалите човеци.

  1273

  3

  Johnny B Goode

  28.03 2022 в 20:38

  Чудно що хабят сили да се занимават с фейсбуковите драсканици на една селска лелка дето явно няма връзка между главния и гръбначния мозък е ясно.
  Нивото и на писане е на повтаряч на 2-ро отделение.

  2550

  2

  alfakentavur

  28.03 2022 в 20:23

  Цялата й партия служи на чужди интересни. И то такива които ни вредят от няколко века. Да я вържат за кол в Сибир на -50 градуса за период от 184 години.

  1220

  1

  хr4

  28.03 2022 в 20:03

  Еб@ти наглата пача. Моментално отзозаване! Копейкин?
   
  X

  Кристин Димитрова: седмокласниците писаха по разказа ѝ, а медиите я представиха като майката на Папи Ханс (подкаст)