Посланикът на Азербайджан в България: Дойде време да се сбогувам с вас (видео)

OFFNews 09 януари 2021 в 09:58 4188 0

Дойде време да се сбогувам с вас по повод приключването на своята дипломатическа мисия в България, заяви във видеообръщение посланикът на Азербайджан Наргиз Гурбанова.

За мен бе чест да служа като посланик на моята страна в прекрасна България, каза тя.

"Икономическите отношения между нашите държави са важен компонент на стратегическото ни партньорство. Двустранното сътрудничество в областта на енергетиката е много успешно. България е един от ключовите участници в Южния газов коридор и е надежден партньор в осигуряването на доставки на значителни количества газ от гигантското газово находище „Шах Дениз“ и потенциално от други находища в Азербайджан до Европа. Доставката на азербайджански природен газ за България от 1 януари 2021 г. ще бъде едно от значимите събития в отношенията между двете страни." - посочва в изявлението си Наргиз Гурбанова.

Бих искала да отбележа, че за последните 5 години стокооборотът между нашите държави се е увеличил 7 пъти, каза още посланикът на Азербайджан.

В края на изявлението си Наргиз Гурбанова благодари "на всички български приятели за тяхната подкрепа".

Радвам се, че успях да допринеса за укрепването на разбирателството между нашите народи. Възползвам се от случая да пожелая на братския български народ просперитет и мир, добавя тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!