Порожанов: Земеделците нямат интерес да се занимават с контрабанда на гориво

OFFNews 03 април 2018 в 11:44 4144 1

"Всеки един земеделски производител, работейки като краен потребител на гориво, няма финансов интерес да се занимава с контрабанда на гориво".

Това каза министърът на земеделието и храните Румен Порожанов пред БНТ. Той обясни, че държавата дава значителна отстъпка от акциза на гориво, което обезмисля да се използват контрабандни горива.

Думите му идват след вчерашната среща със земеделците при премиера Бойко Борисов заради промени в Закона за горивата, които щяха е принуждавал земеделските производители да се регистрират като търговци на гориво. Притесненията бяха, че с готвените промени на земеделците се вменяват неприложими изисквания и се налага тежък финансов и бюрократичен режим на регистриране.

След разговорите вчера зърнопроизводителите решиха на не протестират и обявиха, че проблемът е решен. Днес Порожанов поздрави земеделците за професионалния им подход към защитата на позицията им."Ние намерихме доброто решение, което смятам, че е справедливо", каза той.

Министърът допълни, че дори да е имало опит за политизиране на протеста, земеделските производители са достатъчно зрели да не се поддават на подобен натиск.

По думите му ако представители на земеделското министерство са били поканени на обсъжданията на закона, неразбирането е щяло да бъде избегнато.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови