След срещата с Борисов: Зърнопроизводителите решиха да не протестират

OFFNews 02 април 2018 в 12:08 4165 0

След срещна с премиера Бойко Борисов и със земеделския министър Румен Порожанов, зърнопроизводителите се отказаха от намерението си да протестират.

До срещата се стигна, след като миналата седмица производителите се обявиха срещу промиете в Закона за горивата и поискаха проектозаконът да не бъде приеман от Народното събрание. Тогава те подчертаха, че с готвените промени на земеделците се вменяват неприложими изисквания и се налага тежък финансов и бюрократичен режим на регистриране. С декларация до парламента и правителството зърнопроизводителите настояха да бъдат изключени от
обхвата на Закона за горивата и заплашиха, че ако това не стане, са готови да докарат тежките машини в София.

След днешната среща от Националната асоциация на зърнопроизводитлите (НАЗ) обявиха, че "за момента проблемът е решен". На разговора е присъствал и вносителят на проектозакона за горивата - депутатът от Обединени патриоти Емил Димитров - Ревизоро.

"Искам да благодаря на премиера и на господин Порожанов за оказаното съдействие за решаването на този проблем. Имахме проблем, създадоха се работни групи, работи се, за момента проблемът е решен. Отменяме протеста, който щеше да се състои във вторник", каза пред журналисти в Министерския съвет председателят на асоциацията Костадин Костадинов.

В събота се проведе среща между министъра на земеделието Румен Порожанов и председателя на Национален съюз на земеделските кооперации в България. След нея управителният съвет на НАЗ реши да възложи на юристите на земеделския сектор, съвместно с тези на министерството на земеделието, да разработят предложения за изменения на законопроекта за горивата, така че земеделските производители да не бъдат натоварвани с допълнителни изисквания.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови