Порошенко: Бойко, разчитам на теб, а европейската солидарност разчита на ГЕРБ

OFFNews 31 май 2022 в 14:50 1957 4

Снимка Стопкадър Фейсбук

"Бойко, аз разчитам на теб, европейската солидарност разчита на ГЕРБ и Украйна разчита на България. В тази ситуация, ние със сигурност ще спечелим!"

Това обяви бившият украински президент Петро Порошенко, който се срещна с бившия премиер Бойко Борисов преди началото на срещата на върха на Европейската народна партия (ЕНП) в Ротердам. Очаква се там Порошенко да повдигне темата за членството на Украйна в ЕС.

Порошенко благодари на ГЕРБ и лично на Борисов, който е съдействал с доставянето на каски за Украйна:"Ние доставихме каски, благодарение на неговата помощ. Надписът "ГЕРБ" беше върху всяка каска, доставена за нашите войници", каза той.

"И то без да шумиме, без да парадираме, преведохме парите - накупуваха. Една дума не сме казали!“ похвали се Борисов в отговор на благодарностите.

След това Порошенко каза, че вратата му винаги е отворена за него и напомни на Борисов, че е обещал да му дойде на гости в Киев - "И те ме арестува́ха на другия ден!", пошегува се лидерът на ГЕРБ.

Тук явно настъпи моментът Борисов да коментира сегашните управляващи:

"Те се правят на прозападни, ама иначе са... комунисти в истинския смисъл на думата. Ние внесохме проектозакон да дадем оръжие и парламентът - от точно тея хора – не го гласува. Но нашия ангажимент не си го спестихме и продължаваме!"

"Ще ви подкрепиме на конгреса", обеща за финал на Порошенко Бойко Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

4

случайно прочетох

31.05 2022 в 18:42

Пак се излагаме......

-480

3

Октим

31.05 2022 в 17:58

Ако беше малко по-умен Порошенко щеше да се поинтересува откъде са парите, с които са купени тези каски! И когато разбере, че са от перманентни кражби, тъмни престъпни сделки или просто от Кремъл ... щеше много да се замисли дали да ги приеме и тръгне да хвали баш бандита на републиката ....

2099

2

Mateevk

31.05 2022 в 15:54

Ех, че простотия...

1220

1

хr4

31.05 2022 в 15:01

"И то без да шумиме, без да парадираме, преведохме парите - накупуваха. Една дума не сме казали!“
Само написАхте "ГЕРБ" на каските...

 
X

Да помогнем на украинските деца!