Поптодорова пренесла доказателствата, свързващи Сюлеймани с атентата в Сарафово

OFFNews Последна промяна на 09 януари 2020 в 10:07 12600 6

"Още не знам дали Сюлеймани има връзка с атентата в Сарафово. Тогава пренесох физическите доказателства за съпричастие от Канада през Америка до тук."

Това заяви вицепрезидентът на Асоциацията на Атлантическия договор и бивш посланик на България в САЩ Елена Поптодорова по Нова тв. Коментарът за покушението на Касем Сюлейамани и ситуацията в Близкия Изток бе направен малко преди започването на Консултативния съвет за национална сигурност при президента.

„Историята на генерал Солеймани е много дълга. Това е един блестящ ум. Блестящ тактик, стратег, информиран и познаващ целия регион. Командващ няколко държави", добави тя.

През октомври м.г. е имало среща в Багдад, свикана от Сюлеймани, на която да се планират военни действия срещу обекти на САЩ, за да се провокира американска военна реакция. Поптодорова обясни, че от 12 г. Сюлеймани е бил под пряко наблюдение на САЩ и на Израел. 

Според Поптодорова апокалиптичните предупреждения от последните дни не са добр знак. "Въпросът е (предупрежденията - бел.ред.) да бъдат оценени правилно и хладнокръвно. Според мен преки заплахи няма, това не е само лично мнение, то стъпва и на експертни оценки. Рискът е до толкова, доколкото настъпва пренареждане на целия регион там. Друг един риск е рискът от т.нар. „домашен тероризъм”. Тероризъм, който се изнася извън пределите на държавите. Имаме такива примери и в Америка, и в Европа”, допълни тя.

Поптодорова каза още, че Европа не може да осигури собствена си защита от тази заплаха. "Заплахата е реална и се случва през ден. Ту от Германия, ту от Франция пристигат съобщения за точно такива действия на самотни или организирани, но изнесени навън терористи”, посочи бившият ни първи дипломат в САЩ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2015

6

"Като истински комунист"предпочита ,да не информира българските служби,а чуждите ???
Такива личностти унищожават и ще продължат ,да унищожават България.!

2821

5

Марто

09.01 2020 в 18:10

На крадци не трябва да се вярва.

16696

4

Новак

09.01 2020 в 17:54

Ама тя за това не е давала охраната на магазина да провери чантата ! Там е било доказателството от Канада.

73928

3

El Commandante

09.01 2020 в 15:03

Тая пак лъже

3774

2

ЛАФЪРДИЕВ

09.01 2020 в 12:37

До 13 ФЕВРУАРИ 2020 Ленчето помадата е с ПОЛСКА ПРИСЪДА В СИЛА!!!
Не обиждайте читателите си с сънищата на една осъдена.. Пренесла не означава - ПРОЧЕЛА, ЗАПОЗНАТА и т.н.
Пък и Сюлеймани в Канада ли е разработвал плана за провала на ДЮНЕРСЕКЮРИТОТО НИ?

П.П. - това, че една осъдена висша УЖ дипломатка няма и помен от кумова срама да се скрие в миша дупка. Си е неин проблем..
Не на читателите на ОФФ медия..

8076

1

elbarbudo

09.01 2020 в 10:59

Пренесла ги е в кутийка от краден крем, предполагам.
 
X