Поправката 'ИТН': Депутатите на Слави искат да участват в повече комисии

OFFNews 22 януари 2024 в 11:20 1134 1

Снимка БГНЕС/Антон Станков

Тошко Йорданов - председател на ПГ на ИТН

Депутатите от малки парламентарни групи, като тази на "Има такъв народ" в 49-ото НС, да могат да участват не в две, а в по три парламентарни комисии.

Това предлагат народните представители от партията на Слави Трифонов с поправки в Правилника за организацията и дейността на Народното събрание.

Според настоящите разпоредби всеки депутат може да участва в до две комисии. Заради тази разпоредба в някои от тях ИТН не излъчи представители, тъй като в групата има 11 души, а постоянните комисии са 26.

Във внесеното в петък проекторешение се предлага още депутатите, които членуват в три комисии, да не получават допълнително възнаграждение.

"Допълнението, предложено във Финансовите правила по бюджета на НС, идва, за да гарантира, че народни представители от по-малобройни парламентарни групи ще се включат в работата на постоянните комисии, водени единствено от мотива за участие в законотворчеството, без да получават материални привилегии, в сравнение с останалите народни представители, избрани в максимум две постоянни комисии", пишат още в мотивите си от ИТН.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1005

1

ПР

22.01 2024 в 11:42

Ако може,Тошко да участва във всички комисии-най-добре.
Както и да ръководи поне 3-4.Безценни кадри са хората на Слави.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика