Политолози: Местните избори ще са трудни за ГЕРБ

OFFNews Последна промяна на 08 юли 2019 в 09:27 4529 1

ГЕРБ са в по-тежка позиция на предстоящите местни избори съобразно предишните. Около това мнение се обединиха политолозите Румяна Коларова и Първан Симеонов в сутрешния блок на Нова телевизия.

"Сценарият на Конгреса на ГЕРБ беше направен така, че да не се изнасят никакви вътрешни конфликти, така че да се запази импулсът, който партията получи на европейските избори. Като че ли сценарият беше силно консултиран със западноевропейските партньори на ГЕРБ в смисъл, че той възпроизвежда процедурите, които се спазват в европейските партии при подобна ситуация”, заяви политологът Румяна Коларова.

Според нея ГЕРБ са в по-тежка позиция на предстоящите местни избори съобразно предишните.

„ГЕРБ са в по-тежка позиция съобразно големия успех, който имаха на предишните местни избори, но една партия преценява своя успех не спрямо предишните избори, а спрямо целта, която си поставя предизборно”, каза още Коларова.

Политологът Първан Симеонов заяви, че отстраняването на Цветан Цветанов от всички ръководни постове в партията не е неочаквано.

„Още в разгара на „Апартаментгейт” стана ясно, че Борисов ще използва отдалия му се случай, за да изтласка Цветанов и да си върне контрола върху партията. Това се случва. Нищо неочаквано. Чак да го изгони от партията – не бива”.

Той коментира и предстоящите местни избори. И според него партията на управляващите се намира в по-трудно позиция спрямо предишните местни избори.

„В трите най-големи града, ГЕРБ е в малко по-трудна позиция. Въпросът на ГЕРБ са балотажите. Ако се стигне до балотажи и БСП и СДС успеят да издигнат кандидатура, която да събере антивот - това може да е проблем. Борисов трябва да измисли нещо креативно и според мен той е намислил нещо”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7900

1

Tanos

08.07 2019 в 10:10

Пак ни показват бабичката научна комунистка, преименувала се на политоложка, демек разбираща от политически науки. Да си гледа научния комунизъм. Престанете да ни показвате едни и същи, дето имат някакви административни позиции, които нямат връзка с интелект и знания. Същото важи и за набедения за политолог (нали уж е социолог) от червената агенция на социолозите Кънчо-голфа и онзи фъфлещия по студията Райчев. Да иде на логопед, както направи Любен Дилов-синчето. А бабичката Коларова (какво заредено с БКП-наследство име) да се маха. Скоро ще я разкарат от шеф катедра, да видим дали ще продължат да канят след това този долен боклук - от БСП, през СДС та до ГЕРБ ... плещи все едно и също по всички въпроси, като развалено CD.