Quantcast

Полицейски синдикат скочи срещу здравния министър

OFFNews Последна промяна на 16 април 2014 в 15:30 2922 4

Най-големият полицейски синдикат обяви, че не приема изказването на здравния министър Таня Андреева, според което в МВР са добре обезпечени и могат сами да си плащат осигуровките.

Категорично не приемаме изказването на министър Андреева, тъй като с него се прави опит да се посегне на социалните права на полицаите, посочиха от Синдикалната федерация на служителите в МВР.

Заявяваме, че няма да допуснем и ще се борим с всички възможни средства срещу това управленско безумие. Недопустимо е да се правят предложения, които засягат професионалните права на служителите на МВР, без те да са дискутирани с най-голямата синдикална организация в МВР, категорични са от СФСМВР.

Считаме за неприемливо да научаваме от медиите за поредните намерения на министър, засягащи и ограничаващи социалните права на служителите в МВР. Това става няколко месеца след разговори по същия повод със социалния министър Хасан Адемов, на които беше взето решение и беше поет ангажимент от член на същия кабинет в пълно противоречие със сегашното изказване, коментират от синдиката.

Това е опит за подигравка с неуморния денонощен труд на служителите от МВР. Господин Орешарски, национално безотговорно е по този начин да се всява напрежение сред служителите от Сектор „Сигурност“. Господин Орешарски, ние ли трябва да осигурим комуникацията между вашите министри, казват синдикалистите.

Във вторник от СФСМВР обявиха, че са в стачна готовност заради забавеното приемане на промените в Закона за МВР. Промените бяха приети от парламента на първо четене през февруари. След това обаче промените не са влизали за обсъждане в Народното събрание.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18.04 2014 в 12:48

Няма какво да ми се правиш на специалист,келеш.Тяхната работа е такава ,а те не я вършат въпреки привилегиите които ползват.Дали спим спокойно,въпреки че на тъпаците им е все едно си е наша работа,а и за всекиго е ясно,че тия които работят са по малко от тия дето седят зад бюрата.И накрая и аз като теб имам представа как работят полицаите и в никакъв случай не съм очарован(нямам предвид само откровената тъпота на служителите на реда).

16.04 2014 в 18:09

До giotwer: тъпак престъпността не се овладява току така! Като гледам от към интелект и те ни си особено надарен щом пишеш такива глупости...! Колко е овладяна престъпност и обширна тема по която нито ти, нито аз сме компетентни, така че по-добре не говори, защото е много лесно да кажеш кой какво не е направил. Докато ти си спиш в топлото легло полицаите обикалят по улиците, отзовават се на сигнали на такива като теб, които твърдят, че нищо не правят, но звъните на тях като стане нещо!!! Така че хайде злобей си пред компютъра и много ти здраве "умнико"!

16.04 2014 в 17:26

Отдавна трябваше да си поемат здравните и пенсионни осигуровки! Щатът им се раздува, хиляди лелки и чичковци седят зад бюрата и си клатят...краката. Чакат да си получат 20-24 заплати при пенсиониране!Престъпността се увеличи неимоверно, особено битовата! Хората пропищяха от обири на къщи, кражби на коли! Колко престъпници хванаха и с какви доказателства ги дават на съд???

16.04 2014 в 16:29

Тъпаци,да не би да овладяхте престъпността или да сте поумнели,че да ви плащаме всичко,а вие си драпате топките и се чудите какво още да изклинчите.Фу,смрадове...