Поискали сме от ЕК План Б, ако Турция пусне бежанците

ОFFNews Последна промяна на 07 декември 2016 в 13:58 1801 4

България е призовала Европейската комисия да работи по алтернативен план в случай че Турция изпълни заканите си за пускането на бежанския поток към Европа, стана ясно от изказване на външният министър в оставка Даниел Митов по време на срещата на министрите на външните работи на страните от НАТО в Брюксел.

"Призовали сме Европейската комисия да започне работа по „План Б”, ако реториката от страна на Република Турция придобие реални измерения. Не можем да крепим политиката си само на надежди, трябва да сме готови за всякакви сценарии, каза Митов, цитиран от бТВ. 

Според него НАТО трябва да следи внимателно нарастващата възможност миграционната криза отново да ескалира и да провери къде и кога може да разположи нови способности за справяне с тази заплаха. До думите на Митов Черно море към момента не е зона с повишен миграционен натиск, но при симптоми ЕС и НАТО трябва веднага да реагират.

Митов затвърди българската позиция, че Европейският съюз се трябва да се разглежда като едно цяло, а границите му да се охраняват с общи усилия. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25481

3

Izalina

07.12 2016 в 16:37

Вие верно ли приемате сериозно сценарий, при който Турция изпълнява подобна закана? И ако да - очаквате да плащаме на някого да твори неосъществими планове?

Аман ни е работата щом в тази посока са действията ви ... олигофренско поведение се настани трайно на върха на цялата Европа, а наща секция най-фалшиво кряска в хора. Два ужаса. Аре отивайте си вече, че не мога да ви трая.

73928

2

El Commandante

07.12 2016 в 16:13

Добре бе Митов, баба ти Феркел нали вече казА: План немаме, действайте, кво се правиш на неразбрал?

21762

1

spirit оригиналът

07.12 2016 в 14:20

То план А нямат,тоз искал план Б.