Подслушвани са 82-ма политици и протестиращи, обяви Хаджигенов

Схемата е: закачват 200 телефонни номера за телефона на отявлен бандит, обясни адвокатът

OFFNews 27 май 2021 в 08:52 6284 1

Хванали са трима пенсионери, които лежат в ареста, и това е шпионски сигнал. Откакто ГЕРБ са на власт, всички руски служби живеят у нас необезпокоявани по никакъв начин. Това е дребничка, примитивничка опорчица. Кои са руските шпиони – тримата български полковници ли? Смешна история. 

Така коментира Николай Хаджигенов отстраняването на шефа на ДАНС Димитър Георгиев и неговите думи, че това, което се случва, е "свързано с разкритите руски шпиони", по Нова тв. 

Димитър Георгиев беше личната вълшебна пръчица на премиера Борисов: щраква с пръсти - подслушване, щраква с пръсти - шпиони. Нека да не забравяме, че независимият главен прокурор Цацаров беше всяка сряда на килимчето при Бойко на оперативка. Сегашният главен прокурор пък му говори на шефе. Тази лична вълшебна пръчица трябваше да си отиде, пък макар и с горно вдигната глава. Аз съм убеден, че главата му дълго време няма да бъде вдигната, заяви още съпредседателят на „Изправи се! Мутри вън!". 

По моя информация са подслушвани 82-ма човека - политици и протестиращи. Работили са три служби - ГДБОП, ДАНС и "Вътрешна сигурност". Схемата е следната - около телефона на един отявлен бандит, изберете си който искате, се закачат 200 телефонни номера, не имена, обясни още адвокат Хаджигенов. На подслушването е придадена формална законност - представили са списък с телефони на спецсъда и те не са осъществили контрол, допълни той. 

Подслушването е станало на два етапа. Единият е бил по време на протестите срещу управлението на Бойко Борисов, а другият е по време на предизборната кампания за парламентарните избори на 4 април, допълни Хаджигенов. 

100 процента съм сигурен, че и мен са ме подслушвали, допълни той и уточни, че 1/3 от подслушваните политици са от БСП. 

Малко съм изненадан от определението на Татяна Дончева за новия шеф на ДАНС, че е "селски началник". Всички сме граждани, така ли? Не запомних името на новия началник, но прегледах служебната му биография - съдейки по нея, той е достатъчно компетентен", каза още Николай Хаджигенов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews