Поддръжници на Босия искаха да направят 'граждански арест' на заместник на Московски (видео)

Искаме да изиграем ролята на английска сол за държавния тракт, обяви Николай Колев в блога си

OFFNews Последна промяна на 04 септември 2018 в 14:37 5739 0

Около 10 души опитали да влязат в Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, но били спрени от полицията.

Това съобщиха за OFFNews от пресцентъра на МВР. Според полицията хората не били допуснати до сградата на министерството. От ведомството пък повикали полиция, която предупредила гражданите, че не могат да влизат в министерството без предупреждение. 

По-рано Агенция „Фокус“ съобщи, позовавайки се на източници от министерството, че гражданите, които имали агресивно поведение, са нахлули в министерството. По-късно обаче полицията ги разпръснала. 

Към момента от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията не съобщават за случая и не е ясно кои са гражданите, опитали да влязат в сградата на ул. "Дякон Игнатий" в столицата.

От страницата във Фейсбук "Живот за Босия" става ясно, че поддръжници на Николай Колев, който 81 дни гладуваше в знак на протест срещу корупцията в транспортното министерство, са искали да осъществят "граждански арест" на зам.-министър Ангел Попов.

Акцията е срещу купуването на шофьорски книжки. Полицаи обсадиха сградата и съпроводиха протестиращите, задържани от групата няма, съобщава bTV.

Преди ден Николай Колев - Босия пусна в блога си Отворено писмо до българските граждани по цял свят и до българските институции, в което се казва: 

Мнозина ме питат как ще продължа оттук-нататък. Въпросът ми звучи странно, защото аз не съм променил курса си към изискване на цялостна промяна на обществото, макар и не сега и веднага. Това е един бавен процес, който изисква време, организация и стратегия. В крайна сметка не се знае колко дълго ще живея.
Ще се опитам съвсем кратко да изредя целите, задачите и последователността на това, което имам твърдото убеждение, че трябва да бъде направено.

1. Да се премахне по най-бързия и радикален начин излишната и даваща възможности за шикалкавене институция Велико народно събрание /ВНР/

Чл.1. 1. България е република с парламентарно управление.
Чл. 2 Цялата парламантарна власт произтича от народа. Тя се осъществява от него непосредствено и чрез органите, предвидени в тази Конституция.
Чл. 3 Никоя част от народа, политическа партия или друга организация, държавна институция или отделна личност не може да си присвоява народния суверенитет. !!!

Това ми дава основание да приема, че един референдум може да отмени тази ненужна и остаряла форма на управление, наречена ВНР, понеже тя е функция на суверена. Не може орган, избран от суверена да има повече права от самия суверен. Достатъчен е един-единствен въпрос в референдума "Искате ли да бъде премахната институцията ВНР , а функциите и да се поемат от ОНС /Обикновено народно събрание/. Това е много важен момент, тъй като по този начин ще бъдат спестени много време, усилия и пари.

2.Да се започне спешна работа за създаване на работеща истински независима и справедлива Съдебна система, Прокуратура и разследващи органи, които да гарантират бързо, ефективно и справедливо да бъдат разглеждани и решавани фазите на цялостния съдебен процес.

3. Незабавно започване на реална децентрализация на Изпълнителната власт. На практика държавата има две основни функции, които произтичат директно от задълженията и. Това е Националната сигурност и Външните работи. Всичко останало може само да бъде надзиравано и в някаква степен контролирано от Изпълнителната власт. Това трябва да бъде за сметка на огромния държавен апарат, който е негоден, неефктивен, излишен и дори вреден за страната. За държава като нашата и работещ административен апарат не трябва да надвишава 40-50 хил. администратори.

4. Да се освободи бизнеса от държавна опека и пряка намеса чрез създаване на Закон за браншовите и териториални камари, които да решават всички въпроси, свързани с бизнеса, разрешителни, текущи въпроси и особено създаването към тях на кредитни кооперации за насърчаването, финансирането и контрол.

5. Да се гарантират правата на медиите да не могат да бъдат манипулирани, заплашвани, санкционирани и закривани от собствениците без съдебно решение

А сега да преминем към най-непосредствените действия, които трябва да се направят:

1. Да се изиска незабавно концепцията на новия директор на ИА "АА" /Изпълнителна агенция "Автомбилна администрация" Рановски, ако той изобщо има такава и да се разгледа публично, но бързо и експертно. Да се освободи незабавно зам. министър Ангел Попов /Геле Линейката/, тъй като е подсъдим и му е дадена противоправната възможност да укрива уличаващи го доказателства и властта да принуждава свидетели да променят показания или да се откажат да свидетелстват. Незабавно! Същото се отнася и до неговия заместник Дамян Войновски. Да бъдат освободени дисциплинарно по административен ред уличените 12 служители, които бяха уличени в създаването на ОПГ /Организирана престъпна група: от Специализираната прокуратура, ГДБОП и Главния прокурор чрез неговата говорителка. Небивалиците, които се говорят, че "съдът ги бил върнал на работа" са смехотворни и показват едно дълбоко невежество. Същото си отнася и за служителите по места. Специализираните съдилище не мога да възстановяват на работа. Те могат или да съдят-или да не съдят, но не и да възстановяват на работа. На работа възстановяват единствено административните съдилища.

2. Да се потърси незабавно сметка на централната изпълнителна власт за цялостната корупция в МТИТС, вследствие на което се избиват, раняват, осакатяват физически и психически десетки хиляди българи годишно Същото се отнася и за останалите министерства и ведомства на нейно подчинение. На практика и чисто нормативно по закон те станаха съучастници в това страшно продължаващо престъпление. Социологичните проучвания категорично доказват това.

3. Да се поиска незабавно отговорността на НС по същите причини и със същите обвинения за толериране на този тежък геноцид, с отказа си толкова време да отказва да изпълни Конституцията и закона. Изключително ниското доверие в него и невероятно високото недоверие са достатъчно основание да се поиска саморазтурването му, за да не се стигне до неговото разтурване от улицата с подкрепата на европейските институции.

4. Главният прокурор да си направи един светкавичен анализ и да предприеме решителни и адекватни мерки за борба с престъпността. В противен случай неговата оставка ще бъде незабавно и решително поискана и взета!

Накрая искам да кажа, ча аз и моите съмишленици сме твърдо убедени да използваме всички законови мерки, дори неконвенцианални, за да променим това статукво, което ни обрича на безбъдеще и закриване на държавата. Ние искаме да изиграем очистващата роля на Английска сол /Магнезиев сулфат/, за да очистим държавните институции и целия държавен апарат от това, което се е събрало в държавния тракт.

Предупреждаваме ви, да не си играете с огъня и да направите така, че да се превърнем в Бертолетова сол! /Калиев хлорат/. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови