Подалият оставка зам.-министър: Народът е казал – да те поставят в ситуация да обясняваш, че нямаш сестра

OFFNews 17 април 2019 в 20:57 5869 4

"Който иска факти и документи – ще му ги предоставя. За останалите – да вярват на каквото и на когото искат. Ловът на вещици придоби плашещи размери. И вече не става дума за мен, а за семейството ми. В тази ситуация аз ще съм този, който ще направи крачка назад"

Това коментира в личния си Facebook профил заместник-министърът на икономиката Александър Манолев, който по-рано днес подаде оставка, а прокуратурата започна разследване срещу него за източване на пари от еврофондовете.

Преди дни съвместно разследване на Биволъ и Благоевград нюз разкри, че Манолев си е направил частно имение с пари от ЕС. То трябвало да заработи като "къща за гости", но никога не е било отворено за посетители.

Публикуваме пълния текст на позицията на Александър Манолев:

"Днес депозирах своята оставка като заместник-министър на икономиката. Едно закъсняло действие, което трябваше да направя още преди година, когато името ми се забърка в измислени скандали, защото пречех на някой да заема поста министър на транспорта. Още тогава трябваше да си дам сметка, че в такава ситуация е много, много трудно да работиш.

Преди няколко месеца ми казаха, че обикалят с папки за мен медии и ми готвят нова атака. Подминах го – след всичко, което се опитаха да причинят на семейството ми си мислех, че няма с какво да ме изненадат. Но отново надскочиха себе си. Възпитавали са ме да се боря и да не се предавам. Но искам това да е за неща, които съм направил или в които съм се провалил. Да защитавам работата си, решенията си, позициите си. А не да се обясняваш дали някога си познавал някого, дали притежаваш нещо, дали си честен, дали си почтен… Неща, които цял живот съм вярвал, че се показват с действия, а не се обясняват на думи.

Народът е казал – да те поставят в ситуация да обясняваш, че нямаш сестра.

Стига толкова.

Който иска факти и документи – ще му ги предоставя. За останалите – да вярват на каквото и на когото искат. Ловът на вещици придоби плашещи размери. И вече не става дума за мен, а за семейството ми. В тази ситуация аз ще съм този, който ще направи крачка назад.

И нещо, което знам, че няма да стигне до съзнанието на тези, които трябва и все пак съм длъжен да го кажа. Не си даваме сметка колко много постигна държавата за тези 10 г. в икономически план. Най-накрая започнахме да преодоляваме ниските нива, от които започнахме. Дано не допуснем да загубим всичко това като вкараме държавата в политическа криза, защото виждам, че това е целта, която преследват.

Успех на колегите ми от ГЕРБ и останалите коалиционни партньори. Вярвам, че с всички съм имал добър диалог и свършихме много, за да върви държавата във възходящ план.

Благодаря на министър-председателя за доверието.

И най-важното – благодаря на всички тези хора, които гласуваха лично за мен на предходните парламентарни избори. Съжалявам, че днес трябва да направя това действие, но наистина не бях готов за всичко това.

П.С. За финал ще използвам терминологията на тези, които писаха за мен – колеги, пиша „есе“ до съда, защото изнесохте много зле скалъпени обвинения и предстои да се видим в заседателната зала."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

4

Hissarion

18.04 2019 в 15:12

Мутрогербите винаги успяват да ме учудят с пределната си наглост. Извършил крещяща злоупотреба с положение и откровена измама, а има безочието да обяснява колко била дръпнала държавата от едно време. Какво общо има едното с другото г-н зам. - министър? Благодарение на Вас ли е дръпнала, на Вашите далавери?! Или Вие сте дръпнал с тарикатлък на гърба на хиляди хора? И благодарял за доверието?! Ами да се извините за злоупотребата с доверие кога ще видим? Нищо по същество няма в това Ваше заявление, само лъщи засегнатото самолюбие на ощипана мома.

17439

3

мнение от IP

18.04 2019 в 09:58

А, да.. и има сестра, на чиито адрес е фирмата построила "къща за без гости", а има и позната, на чието име пък е фирмата....:)

17439

2

мнение от IP

18.04 2019 в 09:51

Запознах се подробно. Еми, един от стотиците източващи европейски средства чрез заобикаляне на закона и благодарение на спящите (или купени?) проверяващи държавни органи. Много е дръпнала напред държавата, да...и особено някои хора.

17439

1

мнение от IP

18.04 2019 в 08:36

Вместо това изявление да беше казал точно и ясно какво, колко и как и дори без документи. Но от такива изявления само следва, че нещо не е наред и за това имаме поредното излияние..