Почиваме четири пъти по четири последователни дни през 2016 г.

OFFNews Последна промяна на 27 ноември 2015 в 13:52 11874 4

Почиваме четири пъти по четири последователни дни през 2016 г.

Снимка freeimages.com

По четири последователни почивни дни през март, май и септември 2016 г. ще имат работещите, реши на свое заседание днес правителството. Министерският съвет размести почивните дни през следващата година. Причината е, че догодина националният празник 3 март се пада в четвъртък.

През септември дори ще се съберат два пъти по четири неработни дни.

За да не се прекъсва работната седмица, както и да се осигури по-ефективно използване на почивните дни, кабинетът взе решение да обяви за неработни 4 март (петък), 23 май (понеделник), 5 септември (понеделник) и 23 септември (петък). Те ще се отработват съответно на 12 март (събота), 14 май (събота), 10 септември (събота) и 17 септември (събота).

Официалният празник 6 септември - ден на Съединението, през 2016 г. е във вторник, затова той ще се слее с понеделник и двата почивни дни преди това. Денят на независимостта на България - 22 септември, е в четвъртък и затова петък ще бъде почивен ден. 

Дните, които се обявяват за работни, са съботи през същия месец, като по този начин броят на работните дни в месеца не се променя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови