Почитат жертвите на комунизма до Вечния огън

OFFNews Последна промяна на 23 август 2015 в 12:36 3262 1

Престъпленията на комунистическите режими трябва да се разследват така, както и тези на нацизма, за целта първо трябва да се учреди съд със статут на международен орган. Това заяви министърът на правосъдието на Естония Урманс Рейнслау на събиране в памет на жертвите на тоталитаризма, цитиран от местното издание "Постимеес". 

По думите му "Трябва да се направи оценка на престъпленията на комунистическия режим на международно ниво и заедно да ги осъдим. Днес престъпленията на комунистически режими не попадат под компетенцията на нито един международен съд. Затова предлагам да се сключи международно споразумение, съгласно което ще бъде създаден международен съд за разследване престъпленията на комунизма, така както се разследват престъпленията срещу нацизма", информира Дневник. 

23 август е Ден на памет за престъпленията на националсоциалистическите, комунистическите и другите тоталитарни режими и за почитане паметта на жертвите им. 

От 17.00 часа обществени организации на пострадалите от комунистическото насилие, репресии и терор организират национален възпоменателен сбор в памет на жертвите от комунистическите, националсоциалистическия и фашистките тоталитарни режими в света през 20 век. Сборът ще се състои пред Мемориала с вечния огън на незнайните войни до църквата „Света София”. Българската делегация на ГЕРБ в Европейския парламент ще поднесе венец. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23.08 2015 в 16:29

Осъждането на престъпленията на комунистическите режими трябва да мине през задължителното разследване на руските спуиони и осъждането на Русия, майката на всички терористи. У нас все още има престъпници от комунистическо време и за това всякакви опити за рзследване на тъмното комунистическо минало са саботирани. Ако започнеме да ровиме в комунистическите извергства, престъпни организаций, като БСП трябва да бъдат осъдени, забранени и разпуснати.